Teknoloji

TikTok’ta artık 32 kişilik sohbet grupları kurulabilecek

tiktok avrupa birliği

TikTok, kullanıcıları tarafından en çok talep edilen özelliklerden biri olduğunu belirttiği grup sohbetlerinin sonunda dağıtıma çıktığını duyurdu. Özellik henüz tüm kullanıcılara açık olmasa da, erişebilenler TikTok’ta 32 kişilik sohbet grupları oluşturabilecek.

Grup sohbetini başlatmak için birkaç yöntem mevcut. Gelen kutusundan, ekranın üst kısmındaki Sohbet düğmesine veya mesaj listesindeki bir isme ve ardından “Diğer seçenekler…” düğmesine dokunarak ilk adım atılıyor. Ardından sohbete dahil edilecek kişiler seçiliyor ve “Grup sohbeti başlat” yazısına dokunarak sohbet ekranı açılabiliyor.

Grup sohbeti başlatmanın diğer yöntemi, bir gönderiyi bir grup insanla paylaşmaktır. Birden fazla kişiyle sohbet etmek istediğiniz bir videonuz olduğunda, Paylaş düğmesine dokunun, ardından “Grup sohbeti oluştur”u seçin. Göndermek istediğiniz arkadaşlarınızı seçin, isterseniz bir mesaj ekleyin, ardından arkadaşlarınızla video hakkında sohbet etmeye başlayabilirsiniz.

Gelen kutunuz aracılığıyla aldığınız herhangi bir grup sohbeti davetini kabul edebilirsiniz. Yalnızca karşılıklı olarak takip ettiğiniz kişileri bir grup sohbetine davet edebilirsiniz. Normal DM’lerde olduğu gibi, grup sohbetleri 13 ila 15 yaş arasındaki kullanıcılar için mevcut değildir. 16 ve 17 yaşındakiler için, yalnızca orada en az bir ortak arkadaşları varsa bir grup sohbetine katılabilirler. Bir grup sohbeti oluştururlarsa, katılan yeni herkesi gözden geçirip manuel olarak onaylamaları gerekiyor.

TikTok mesajlara çıkartmalar ekliyor

TikTok’un mesajlara getirdiği bir diğer yenilik ise çıkartmalar oldu. Böylelikle kullanıcıların birbirleriyle görsel olarak etkileşime girmesi için bir yol daha sunulmuş olacak.