Eğlence

TikTok kullanıcılarının en sevdiği şarkıları bir listede topluyor

abd tiktok pulse tiktok youtube

TikTok, platformdaki en popüler şarkıları bir araya getiren en iyi 50 listesi için Billboard ile iş birliğine gitti. Şu anda listenin zirvesinde “SkeeYee” ile Sexyy Red yer alıyor, onu Doja Cat’in “Paint the Town Red” şarkısı takip ediyor ve Taylor Swift’in “August” şarkısı üçüncü sırada yer alıyor.

TikTok ve Billboard, parçayla yapılan video sayısını, izlenme sayısını ve kullanıcı etkileşim miktarını dikkate alarak platformdaki en popüler şarkıları belirleyecek. Bu liste, en azından şimdilik, sadece ABD’deki kullanıcıların tercihlerini gösterecek ve her perşembe günü güncellenecek.

Kullanıcılar uygulamayı açıp ekranın alt köşesindeki yuvarlak simgeye basarak yeni en iyi 50 listesine giden yolu açabilecek. Burada sağ üstteki Müzik Listeleri ikonuna dokunulduğunda en popüler şarkıların listesi kullanıcıların karşısına çıkacak. Billboard’un internet sitesi üzerinden de listeye bakılabilecek.

tiktok

TikTok müzik endüstrisi üstünde büyük bir etkiye sahip

TikTok, viral videoların şarkıları müzik listelerinin üst sıralarına taşımasıyla müzik endüstrisi üzerinde büyük bir etkiye sahip. Şirket, 2021’de uygulamada trend olan 175’ten fazla şarkının Billboard Hot 100’de yer aldığını açıkladı. Bunlar arasında önce Stranger Things ile yeniden hatırlanan ve ardından tüm sosyal medyada “viral” olan Kate Bush’un klasik şarkısı “Running Up That Hill” de yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER