Teknoloji

TikTok, arama sonuçlarında Google’a yer vermeyi deniyor

tiktok google

TikTok, kullanıcıların sayfasında arama yaptığında Google arama sonuçlarına erişim sağlama özelliği üzerinde çalışıyor. Bu özellik, uygulama araştırmacısı Radu Oncescu tarafından fark edildi ve Insider üzerinden paylaşıldı.

Bu özellik, TikTok’un sadece kendi platformu içinde değil, aynı zamanda Google’ın geniş arama dünyasında da kullanıcılarına bilgi ulaştırma yönündeki stratejisini gözler önüne seriyor. Ancak TikTok’un bir pop-up mesajı, Google arama sonuçlarından TikTok’un sonuçları tasdik etmediğini veya bu sonuçlar için sorumluluk taşımadığını belirtiyor. Google ise konu hakkında yorum yapmayı reddetti. TikTok, The Verge’e yaptığı açıklamada özelliği bazı pazarlarda test ettiğini doğruladı.

TikTok’ta Google arama özelliği gelebilecek başka bir yenilik

Bu özellik, TikTok’un bilgiye erişim konusunda arama fonksiyonuna daha fazla ağırlık verdiğinin en son ve en dikkat çekici örneği. Ayrıca kısa süreli video uygulamasının son zamanlarda yaptığı değişikliklere dair bir başka işaret. Geçtiğimiz ay, TikTok’un Wikipedia’dan alıntılar eklediği fark edildi. Bu alıntılar, siteye direkt link olarak veriyor ancak her arama sonucunda görünmüyor. Alıntılar, belirli yerler, şirketler ve kişiler hakkında arama yapılırsa karşımıza çıkıyor.

Bu özelliklerin eklenmesi, Google ve TikTok arasında olası bir işbirliği arka planıyla daha fazla anlam kazanıyor. Şu anda devam eden hukuki süreçlerde, Google’ın arama motoru hakimiyetini yasadışı şekilde koruduğu iddia ediliyor. Aynı zamanda, TikTok’un da Avrupa Komisyonu’nun “kapı bekçileri” olarak adlandırdığı şirketler listesinde yer alması ve Dijital Piyasalar Yasası (DMA) çerçevesinde yeni kurallara uyması gerekiyor. DMA, teknoloji şirketlerindeki rekabeti kısıtlayıcı uygulamaları denetlemeyi amaçlıyor ve listelenen şirketlerin belirli kurallara uyması gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER