Eğlence

TikTok arama sonuçları içinde reklam gösterimini test ediyor

abd tiktok pulse tiktok youtube

TikTok arama sonuçları içinde sponsorlu içerikler göstermeye başlıyor. Bu sponsorlu içerikler, belli videolar için yapılan aramaların sonuç ekranlarında kullanıcıların karşısına çıkacak.

Şirket, markaların organik içeriklerin yanı sıra aramalar sonucunda ortaya çıkacak reklam içerikleri paylaşabileceğini de açıkladı. Kullanıcılar bir reklamın üstüne dokunduğunda arama sonuçlarını akış benzeri bir formatta taramaya devam edebilecek. Reklamlar, markaların platforma verdiği diğer videolardan çekiliyor.

Reklamlar, arama sonuçlarında organik içeriklerin yanında kullanıcılara sunulacak. Burada reklam videolarının küçük resimlerinin üstüne yarı şeffaf şekilde “sponsorlu” ibaresi eklenecek. Reklamlar hâlihazırda “Sizin İçin” sekmesinde aynı “Sponsorlu” etiketi eşliğinde gösteriliyor. Arama reklamları, markalar için varsayılan olarak açık şekilde ayarlanacak.

tiktok arama

TikTok’un arama sonuçları içinde reklam göstermeye başlaması, markalar için değerli bir yerleştirme fırsatı olarak görülebilir. Gençler artık ürün, restoran, dizi ve film aramaları için Google’dan daha çok TikTok’u tercih ediyor. Bu da TikTok’u bir “arama motoru” olarak daha değerli hâle getiriyor.

TikTok arama tarafında Google kadar gelişmiş bir deneyim sunmuyor

TikTok arama konusunda henüz Google kadar gelişmiş bir deneyim sunmuyor. Arama terimleri ve etiketler (hashtag) genellikle işe yaramıyor. Geçmişte arama sonuçlarının yönetimi konusunda sorunlar yaşayan TikTok’un yeni dönemde bunu başarıp başaramayacağı merak ediliyor.