TikTok, içerik oluşturuculara yapay zekâ (AI) araçlarıyla kullanılarak oluşturulan içerikleri etiketlemeleri için yeni bir yol sunuyor. Geçtiğimiz ay kullanıcılar tarafından ortaya çıkarılan özelliğin resmi duyurusu da sonunda yapıldı.
TikTok’un kullanıcı kuralları zaten içerik oluşturucuların yapay zekâ araçları kullanılarak içerik oluşturulduğunda açıklama yapmasını gerektiriyor. Yeni özellik, içerik oluşturucudan etiketleme özelliğini açmasını isteyecek.Böylece izleyiciler video ve fotoğrafların yapay zekâ araçlarıyla oluşturulup oluşturulmadığını bilecek.
AI etiketi, videoların köşesinde kullanıcı adının altında görünecek. İstemde ayrıca, AI araçlarının kullanımı açıklanmadığı takdirde içeriğin kaldırılabileceğine dair bir hatırlatma da yer alıyor. Şirket ayrıca bu hafta içeriği otomatik olarak “yapay zekâ tarafından oluşturulmuştur” şeklinde etiketlemenin bir yolunu test etmeye başlayacağını da açıkladı.
Yapay zekâ ile hazırlanan içerikler, diğer platformlarda olduğu gibi, TikTok’ta da oldukça hızlı şekilde yayıldı. AI ses klonlama yazılımı ile kulağa gerçek gibi gelen Drake şarkıları veya Taylor Swift tarafından yapılan sahte moral konuşmaları hazırlandı ve söz konusu içerikler de viral oldu.
TikTok kendi filtrelerinin AI ile yapıldığını da belirtecek
TikTok, geçtiğimiz mart ayında “Bold Glamour” adını taşıyan ve daha önce çıkardıklarına kıyasla daha kusursuz görünen bir yüz filtresi çıkardı. Şirket bu etkiyi güçlendirmek için yapay zekâdan yardım alıp almadığını ise açıklamadı. Ancak bundan bötle şirket yapay zekâdan yardım alan efektlerinin adına “AI” etiketi ekleyecek. Şirket diğer efekt yapımcılarının da bu takıyı eklemesini zorunlu kılacak.