Teknoloji

TikTok 60 dakikalık videoları test ediyor

tiktok universal

TikTok ve YouTube’un birbirlerine daha çok benzemek içim çıktıkları hiç bitmeyen yolculukları devam ediyor. Bu yolculukta son hareket TikTok’tan geldi. Artık belli ülkelerdeki kullanıcılar platforma 60 dakika uzunluğundaki videolar yükleyebiliyor.

Şu anda bu özelliği daha geniş ölçekli şekilde kullanıma sunmaya yönelik acil bir plan yok. Ancak 60 dakikalık videolarla TikTok’un sadece kısa içeriklerle eğlence arayanların değil, YouTube’un sadık kitlesinin de seveceği bir platforma dönüştürmenin hedeflendiği söylenebilir.

TikTok’taki maksimum video uzunluğu süresi başlangıçta, tıpkı YouTube’da olduğu gibi, 15 dakikaydı. Ancak bu süre son birkaç yıldır istikrarlı biçimde artıyor. TikTok’tan yapılan açıklamada yemek pişirme, güzellik eğitimi, ders, komedi skeçleri gibi türlerde videolar çeken içerik yapımcılarından gelen isteğin süre artırımında etkili olduğu belirtiliyor.

tiktok

Şirketten yapılan açıklamaya göre; artan süre sınırının amacı, içerik oluşturuculara yeni veya genişletilmiş içerik türlerini deneme fırsatı vermek. Şirket böylelikle bir konu için birden fazla video yükleme zahmetini ortadan kaldırmayı hedefliyor.

TikTok yatay tam ekran modunu da test ediyor

Böylelikle dizi ve TV platformlarının tam bölümleriyle TikTok’ta yayınlanmasının da önü açılıyor. Geçtiğimiz yıl Peacock dizilerinden birinin ilk bölümünü TikTok’ta yayınlasa da, süre sınırları nedeniyle bölümü beş parçaya bölmüştü. Artık böyle bir işleme gerek kalmayacak. Ancak televizyonlarda yayınlanan ve neredeyse 2 saat süren Türk dizileri için bunun mümkün olmadığını belirtelim.

TikTok bir süredir yatay tam ekran modunu da test ediyor. Bu da platformun YouTube’a yaklaşması konusunda atılan adımlar arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER