Teknoloji

Threads’in Gündemler özelliği Meta çalışanı tarafından sızdırıldı

threads rekabet kurumu meta

Meta’nın eski adıyla Twitter’a yeni adıyla X’e rakip olarak geliştirdiği sosyal ağı Threads, temmuz ayında kullanıcılarla buluşmuştu. Eksiklerle faaliyete geçen platforma ilk günden bu yana düzenli olarak yeni özellikler ekleniyor. Bunların arkası da kesilmeyecek gibi görünüyor. Yeni bir sızıntıya göre, Threads Gündemler (Trending Topics) özelliğini kullanıcılarla buluşturmaya hazırlanıyor. Söz konusu özellik, adından da anlaşılabileceği üzere, platformda o anda en çok konuşulan konuları keşfetmeye yardımcı olacak.

Meta’dan henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmiş değil. Ancak özelliğin nasıl işlediğini gösteren bir ekran görüntüsü, yanlışlıkla bir Meta çalışanı tarafından sızdırıldı. Bu paylaşım uygulama geliştiricisi Willian Max tarafından fark edildi. Max daha sonra silinen orijinal paylaşımdaki ekran görüntüsünü ilk sızıntı kaynağının adını gizleyerek bir kez daha paylaştı.

Ekran görüntüsü, kullanıcıları sade ve basit bir arayüzün beklediğini gösteriyor. Arayüzde Threads’te en çok yorumlanan konu başlıkları ve bu başlıklar için yapılan paylaşım sayıları görülüyor. Gündemler menüsüne Arama sekmesi üzerinden erişilebileceği anlaşılıyor. Arama menüsüne de kısa süre önce anahtar kelimeler ile arama yapabilme özelliği eklenmişti.

threads gündemler

Threads Gündemler özelliğini yakında kullanıma sunabilir

Ekran görüntüsünün özelliğin şirket içi versiyonuna ait olduğunu ve bu nedenle Gündemler arayüzünün son kullanıcıların karşısına farklı bir şekilde çıkabileceğini belirtmekte fayda var. Özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı da şu an için bilinmiyor. Ancak Meta çalışanlarının özelliği kullanmaya başlaması, resmi duyurunun çok uzak olmadığını söylemek yanlış olmayacaktır.

Threads Gündemler ile son zamanlarda yaptığı eklemelere bir yenisini daha eklemiş olacak. Kısa süre önce hesaplar arasında çıkış ve giriş yapmadan geçiş yapma özelliğini duyuran Threads, web versiyonunu da ağustos ayında kullanıma sunmuştu.

İLGİLİ HABERLER