Teknoloji

Threads gönderi düzenleme süresini 15 dakikaya çıkardı

meta threads

Meta’nın sosyal medya platformu Threads, gönderi düzenleme süresini beş dakikadan 15 dakikaya çıkardı. Bu güncelleme, özellikle gönderi paylaşımlarında daha fazla esneklik sağlıyor. Ancak, fediverse (dağınık sosyal ağlar) paylaşımı açık olan kullanıcılar, gönderilerinin Mastodon ve diğer platformlarda görünmesi için 15 dakika beklemek zorunda kalacaklar.

Bu yeni süre, diğer platformlarla karşılaştırıldığında nispeten kısa kalıyor. Örneğin, X (eski adıyla Twitter) platformu, kullanıcılarına bir saatlik bir düzenleme süresi sunuyor, ancak bu özellik ücretli abonelik gerektiriyor. Öte yandan, Mastodon’da gönderilerinizi ücretsiz olarak her zaman düzenleyebilme imkânı bulunuyor.

Threads, kullanıcılara diğer fediverse sunucularından, özellikle Mastodon gibi platformlardan gelen takipçilerini ve beğenilerini görme olanağı da sunmaya başladı. Bu özellik, platformlar arası etkileşimlerin ve yeni takipçilerin takibini oldukça kolaylaştırıyor.

Threads API’sine de yeni özellikler ekleniyor

Bunlara ek olarak, Threads, geliştiricilerin üçüncü parti uygulama ve entegrasyonlar için kullanabildikleri API’sine de yeni özellikler getiriyor. Haziran ayında tanıtılan bu API ile kullanıcılar, gönderilerini daha geniş fediverse ağıyla otomatik olarak paylaşabiliyor. Ayrıca, gönderilere bağlantı ekleme süreci kolaylaştırılıyor, yanıtlara gerçek zamanlı bildirimler geliyor ve resim ve videolara alt metin ekleme özelliği sunuluyor.