Teknoloji

Threads, Mastodon ve diğer uygulamalardan gelen yanıt ve beğenileri gösterecek

threads

Meta, fediverse üzerinde gönderi paylaşan Threads kullanıcıları için önemli bir güncelleme yaptı. Şirket, Mart ayında kullanıcıların gönderilerini Mastodon ve diğer ActivityPub destekli hizmetlerde paylaşmalarına izin vermeye başlamıştı. Ancak entegrasyon oldukça sınırlıydı. Kullanıcılar bir Mastodon istemcisine veya başka bir uygulamaya geçmeden gönderilerine verilen yanıtları ve diğer etkileşimlerin çoğunu görüntüleyemiyordu.

Bu durum artık değişiyor. Meta, Threads’in artık Mastodon ve diğer hizmetlerden gelen yanıtları ve beğenileri gösterebileceğini duyurdu. Bu değişiklik, fediverse (federal evren) paylaşımını seçen kullanıcıların ilk kez fediverse kaynaklı içerikleri doğrudan Threads’te görebileceği anlamına geliyor.

Threads kullanıcıları diğer platformlardan gelen bildirimlere doğrudan yanıt veremeyecek

Yine de bazı sınırlamalar söz konusu. Meta, sinir bozucu bir şekilde, kullanıcıların federal evrendeki kullanıcılardan gelen içeriklere doğrudan yanıt veremeyeceğini söylüyor. Ayrıca “bazı yanıtların görünmeyebileceğini” de belirtiyor, dolayısıyla Threads’in bildirimleri hâlâ etkileşiminizi takip etmek için en güvenilir yer olmayacak.

Meta ayrıca, 100’den fazla ülkede yayında olan özellik sayesinde, çeşitli paylaşım seçeneklerini daha fazla kullanıcıya genişleteceğini de duyurdu. Instagram şefi Adam Mosseri, şirketin fediverse beta özelliklerini “yakında” her yerde kullanıma sunmayı umduğunu söyledi.

Değişiklikler, merkezi olmayan sosyal medyanın geleceğini önemseyen herkes için önemli bir adımdır. Her ne kadar Meta, Threads’te ActivityPub’ı destekleme vaadini yerine getirmekte biraz yavaş olsa da, uygulama on milyonlarca insanı federal evrene çekme potansiyeline sahip olduğunu belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER