Teknoloji

Meta, Threads’e “çevrimiçi durum” özelliği ekledi

meta threads

Meta, Threads platformuna yeni bir özellik ekleyerek kullanıcıların ana akışlarında kimlerin çevrimiçi olduğunu göstermeye başladı. Threads’in başındaki isim Adam Mosseri, yaptığı bir paylaşımda bu özelliği, “diğer kullanıcılarla anlık olarak etkileşim kurmanın bir yolu” olarak tanımladı. Bu yeni etkinlik durumu, kullanıcıların profil resimlerinin yanında ve profillerinde görünecek. Mosseri’nin paylaştığı ekran görüntüleri de bu özelliğin nasıl çalışacağına dair bir ön izleme sundu.

Kullanıcılar için iyi haber şu ki, çevrimiçi olup olmadıklarını başkalarıyla paylaşmak istemeyenler bu özelliği devre dışı bırakabilecekler. Mosseri, “Yalnızca etkinlik durumu açık olan kişiler sizin çevrimiçi olduğunuzu görebilecek ve bu özelliği ayarlardan istediğiniz zaman kapatabilirsiniz,” açıklamasında bulundu.

threads

Meta’nın bu yeni özellik ile kullanıcılar arasında anlık etkileşimi artırmayı hedeflediği açık. Ancak gizlilik endişelerini dikkate alan şirket, kullanıcılara bu özelliği kapatma seçeneği sunarak kontrolü ellerinde tutmalarını sağlıyor. Bu, kullanıcıların kendilerini daha rahat hissetmelerine ve platformda gizliliklerini koruyabilmelerine yardımcı olabilir.

Threads gerçek zamanlı etkileşimi artırmayı sağlayabilir

Threads, Meta’nın sosyal medya uygulamaları ekosisteminde önemli bir yere sahip ve yeni eklenen bu özellik, kullanıcı deneyimini geliştirme adına atılmış önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Etkinlik durumu, özellikle gerçek zamanlı etkileşimlerin ön planda olduğu sosyal medya platformları için oldukça faydalı olabilir. Bu sayede kullanıcılar, çevrimiçi olan arkadaşlarıyla anında iletişim kurabilir ve etkileşimlerini artırabilir.

Bu noktada Threads’in Türkiye’de hâlâ kapalı olduğunu bir kez daha hatırlatmakta fayda var.