Eğlence

The Sims 4 Creator Kitleri’nin yapım süreciyle ilgili detaylar paylaşıldı

the sims 4

Electronic Arts ve Maxis kısa süre önce The Sims 4 Creator Kitleri’nin duyurusunu yapmıştı. Şimdi de bu kitler ve yapım süreçleri hakkında yeni detaylar paylaşıldı. Cozy Kitsch Myshunosun, Sweet Slumber Party ise Trillyke rumuzlu oyuncu tarafından geliştirildi.

The Sims oyununa olan ilgisi 2007’de başlayan Kristina (Myshunosun), oyunun sunduğu sınırsız yaratıcılık olanaklarının kendisini özel içerikler oluşturmaya teşvik ettiğini belirtiyor. “Sanata, görsel tasarıma ve 3D modellemeye olan tutkumun böyle özgün bir şekilde ifade bulması, yarattığım öğelerin The Sims dünyasında hayat bulduğunu görmek gerçekten ödüllendirici” diyor.

Trillyke ise The Sims ile büyümüş ve 2016’da özel içerik üretmeye başlamış. Trillyke, “Diğer yaratıcıların ortaya çıkardığı inanılmaz şeyleri gördüm ve herkesin bu içeriklerle oynayabilmesini harika buldum, bu yüzden ben de kendi içeriklerimi üretmeye karar verdim,” diye ekliyor. İlhamını modern moda, alternatif tarzlar, sokak modası ve K-pop modasından alan Trillyke, bu koleksiyonları oyun dünyasına taşıyor.

The Sims 4 Creator Kitleri, oyunun yaratıcı topluluğuyla yapılan işbirliklerinin bir sonucu olarak tamamen oyuncular tarafından oluşturulmuş ve resmi olarak geliştirici ekip tarafından yayımlanmış ilk koleksiyonlar. Bu kitler, yaratıcıların kendi temalarını belirlemesine ve oyuna eklemek istedikleri içerikleri oluşturmasına olanak tanıyor. Yeni süreçle birlikte, tüm oyunculara bu içeriklerin resmi kanallar üzerinden ulaşması sağlanacak, konsol oyuncuları da bu kitlerden faydalanabilecek.

Önceki işbirlikleri, örneğin Storybook Nursery gibi kitler, geliştirici ekip tarafından başlatılıyor ve ardından yaratıcıların fikirleri doğrultusunda tasarlanıyordu. Ancak Creator Kitlerinde, tasarım ve içerik oluşturma süreci tamamen yaratıcıların elinde. Bu da daha özgün ve geniş kapsamlı bir yaratım sürecine olanak tanıyor.

Trillyke’nin Sweet Slumber Party kiti için ilhamı, gençlik filmlerindeki uyku partilerinden geliyor. “Filmlerde gördüğümüz sonsuz dedikodular, dergiler ve cilt bakım ürünleriyle dolu odalar, tatlı pijamalar ve tüylü çoraplar bana ilham verdi,” diyor. Gençliğinde böyle partilere katılmış olsa da, filmlerdeki gösterişli versiyonları hiç deneyimleyemediğini ve bu yüzden bu konsepte odaklanan bir kit oluşturmak istediğini belirtiyor.

Myshunosun ise Cozy Kitsch kiti için canlı renk paletlerinden esinlenmiş. “The Sims ekibi bana ulaştığında, canlı kırmızılar, hardal sarısı ve ametist yeşillerinin olduğu bir palet hayal ettim. Bu renkleri her zaman orta yüzyıl tasarımlarıyla ilişkilendirmişimdir,” diyor. Myshunosun, kitin ilk tasarlanan öğesinin vintage bir radyo olduğunu ve bunun favori parçası olduğunu ekliyor.

Her Creator Kit öğesi, Create a Sim (CAS) veya Build/Buy (BB) oyun modlarına göre farklı özellikler içeriyor. Yaratıcılar, öncelikle bir moodboard oluşturarak genel vizyonlarını geliştiriyor ve ardından ekip bu vizyonu destekleyecek öğeleri değerlendirmeye alıyor. Geliştirici ekip, yaratıcılara var olan varlıkları temel alan bir şablon sunuyor ve bu şablon üzerinden 3D modeller, renkler ve dokular yaratılıyor. Sonrasında, kalite kontrol süreçleri ve performans testleri ile öğeler oyuna eklenmeden önce tüm hatalar gideriliyor.

Bu süreç tamamlandığında, yaratıcılar kitlerin adlarını seçip, oyun içi mağaza sayfalarında kullanılacak açıklamaları yazıyor. Ayrıca, ekran görüntüleri alınıyor ve kitlerin kapak tasarımları hazırlanıyor. Tüm süreç, yaratıcının vizyonunu The Sims topluluğuna sunacak şekilde titizlikle yönetiliyor.

Yeni The Sims 4 kitleri ne zaman yayınlanacak?

The Sims 4 Cozy Kitsch ve Sweet Slumber Party Creator Kitleri, 14 Kasım 2024’te PC, Mac, PlayStation ve Xbox platformları için çıkış yapacak.