Eğlence

The Elder Scrolls: Castles mobil oyunu eylül ayında geliyor

elder scrolls: castles

The Elder Scrolls serisinin hayranları, serinin yeni mobil oyunu olan The Elder Scrolls: Castles ile heyecanlanmaya başladı. Bethesda, bu yeni oyununun 10 Eylül’de iOS ve Android platformlarında küresel olarak lanse edileceğini duyurdu. Oyun, şimdiden App Store ve Google Play Store’da ön kayıt için mevcut.

The Elder Scrolls: Castles’ın yeni özellikleri

Oyun, Fallout Shelter‘ın izinden giderek, bir kalenin yöneticisi olarak görev yapacağınız bir strateji oyunu sunuyor. Oyuncular, bir hükümdarın sağ kolu olarak, kalenin yönetimini üstleniyor. Kaleyi özelleştirme, odaları ekleyip düzenleme ve dekorasyon yapma gibi görevler, Fallout Shelter’daki gibi tanıdık gelecek. Örneğin, bir ejderha resmi herkesin sağlık üretimini %5 artırabilirken, bir fener yağ tüketimini azaltabilir.

Kale içindeki görevler arasında, çalışanları yetenek ve kişilik özelliklerine göre görevlendirme de var. Sakinlerin mutluluğunu artırarak, krallığınızı genişletmek için bebek sahibi olmalarını sağlayabilirsiniz.

Kale dışında da yapılacak çok şey var. Kaynak toplamak için görevler yapabilir ve düşmanlarla savaşa girebilirsiniz. Savaş sistemi, genellikle mobil oyunlarda görülen standart bir otomatik dövüş mekanizmasına dayanıyor, ancak geliştiriciler bu sistemin ustalaşması zor olduğunu belirtiyor.

Fallout Shelter’dan farklı olarak, The Elder Scrolls: Castles‘da hükümdarınızı yönetmeye yardımcı olacaksınız. Örneğin, ogre baskınlarına nasıl yanıt verileceği gibi kararlar almanız gerekecek. Doğru seçimleri yapmazsanız veya mutluluk azalırsa, halkınızdan veya hatta hükümdarınızdan birilerini kaybedebilirsiniz. Ancak, bu durumda yeni bir hükümdar atayabilirsiniz.

Yeni bir özellik olarak, roguelike modda düşmanları yenip sonsuz modda yükseltmeler seçebileceksiniz.

The Elder Scrolls: Castles, 2020’de çıkan ve mikro ödemeler nedeniyle eleştirilen The Elder Scrolls: Blades‘in ardından gelen ikinci mobil oyun. Oyun, 2023’te erken erişimle sürpriz bir şekilde dağıtıma sunulmuştu, ancak Bethesda bugünkü duyuruya kadar sessiz kalmıştı. Bu yeni oyun, serinin hayranlarını yeniden heyecanlandıracak gibi görünüyor.