Ulaşım

Tesla Türkiye operasyonunu durdurma kararı aldı

tesla model 3

Elektrikli otomobil pazarının en önde gelen oyuncularından biri olan Tesla Türkiye pazarına resmen adım atmak için hazırlıklarına bu yıl içinde başlamıştı. Teknik operasyonu yürütecek kadroyu oluşturmaya başlayan şirket, bunun için iş ilanları da vermiş, hatta mağazasının yerini de seçmişti.

Ancak Elon Musk’ın CEO’su olduğu Tesla için işler planlandığı gibi gitmemişe benziyor. Dünya gazetesinde Aysel Yücel‘in imzasıyla yayınlanan habere göre, şirket Türkiye’ye yapacağı yatırımı durdurma kararı aldı.

Tesla’nın kararını S&S Motors Genel Müdürü Ferhat Albayrak açıkladı. Şirketin planlarındaki değişiklikte Türkiye’nin haziran ayında ABD’den ithal edilen otomobillere yüzde 60 ek vergi koymasının ve ardından ağustos ayında da bu oranın yüzde 120’ye yükselmesinin etkili olduğu belirtildi. Artırımın ardından siparişler dururken, gümrükte bekleyen otomobiller de Tesla stoklarına geri dönmüştü.

Tesla Türkiye operasyonu konusunda henüz ilk ağızdan bir açıklama yapmış değil. Dolayısıyla şirketin bu karara dair resmi gerekçesi ve gelecek planları belirsizliğini koruyor. Türkiye operasyonunun durması, hızlı şarj istasyonu yerleştirmesinden de vazgeçildiği anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER