ManşetlerTeknoloji

Tesla insansı robotu Optimus’un eğitimi için daha çok kişiyi işe alıyor

tesla optimus

Tesla Optimus adını taşıyan insansı robotunu eğitecek personel arıyor. İşe alınan kişiler hareket yakalama kıyafetleri giyerek ve kendisinden istenen hareketleri yaparak Optimusu eğitecek.

Tesla’nın kariyer sitesinde “Veri Toplama Operatörü” olarak ilan edilen pozisyon için saat başına 48 dolara kadar ödeme yapılıyor. İş tanımında günde yedi saatten uzun süre yürümek, neredeyse 14 kilograma kadar ağırlık taşımak ve “uzun süreler” boyunca VR başlığı takmak gibi koşullar yer alıyor.

İşe alınacak kişilerin boylarının 1.70 ila 1.80 metre arasında olması gerekiyor. Bu noktada Optimus’un boyunun 1.72 metre olduğunu hatırlatmakta fayda var. Optimus’un resmi X hesabı da daha önce bu pozisyonun neler gerektirdiğinin sinyalini vermişti. Business Insider sitesinin haberine göre, Tesla geçtiğimiz yıl boyunca bu görev için 50’den fazla kişiyi işe aldı.

Hareket yakalama, robotları insan benzeri hareketler yapacak şekilde eğitmenin yaygın ve genellikle uygun maliyetli bir yolu olarak tanımlanıyor. Tesla bunu bu kadar büyük ölçekte yapan ilk şirketlerden biri. Bazı videolarda Optimus çeşitli görevleri yerine getirirken görülüyor. Nvidia Research’te kıdemli araştırmacı olan Animesh Garg, Business Insider’a yaptığı açıklamada Optimus’un Tesla fabrikalarında tam olarak çalışmaya hazır hâle gelmesi için milyonlarca saatlik veriye ihtiyaç duyabileceğini söyledi.

Garg, şu ifadeleri kullandı: “Toplamak için gereken veri miktarı rahatlıkla yarım milyar doları bulur. Asıl soru ise şu: ‘Bunu yapsanız bile başarılı olur musunuz?’ Çünkü başarının garantisi yok.”

Tesla Optimus şu an için rakipleri kadar “tamamlanmış” görünmüyor

Bu, insansı robotlar ve onları çalıştıran yapay zekâ sistemleri için oldukça standart bir durum ve bunların hepsi zorlu bir eğitim gerektiriyor. Tesla CEO’su Elon Musk, gelecek yıl üretimde “gerçekten yararlı” botlar olacağına söz vermiş olsa da, Optimus şu anda Boston Dynamics, Figure ve Apptronik’in diğer otomobil üreticileri tarafından test edilen rakip ürünlerinden daha “tamamlanmış” görünmüyor.