Ulaşım

Tesla Model Y “Juniper” kamuflaj altında görüntülendi

tesla model y

ABD Kaliforniya’da gizemli bir Tesla Model Y, kamuflaj altında görüntülendi. Bu durum, popüler elektrikli SUV’nin “Juniper” kod adıyla yeniden tasarlandığına dair söylentileri yeniden ateşledi. Reddit’te paylaşılan bir görüntüde, ön ve arka tamponları örtülü siyah bir Model Y görüldü. Not a Tesla App‘in haberine göre, bu modelde park yardımı için ön tarafa monte edilmiş bir kamera bulunuyor. Bu, Tesla’nın yıllar önce ultrasonik sensörleri kaldırmasından sonra önemli bir yenilik olarak dikkat çekiyor.

Tesla Model 3 ve Model Y arasındaki benzerlikler

Model Y’nin sedan karşılığı olan Model 3, bu yılın başlarında ABD’de yenilenmişti. Avrupa’da ise bu yenilikler geçtiğimiz eylül ayında tanıtılmıştı. Tesla, Model 3’ün ön ve arka tamponlarını yeniden tasarlamış, daha dar farlar eklemiş ve stop lambalarına tines eklemişti. Ayrıca, Tesla’nın yazılı bir logo ile değiştirdiği yeni bir arka yazı tipi kullanılmıştı.

İç mekanda ise Model 3, Çin’de üretilen Model Y’de bulunan bir gösterge tablosu RGB şeridi, yeni havalandırmalı koltuklar, arka eğlence ekranı ve geleneksel direksiyon saplarının kaldırılması gibi yeniliklerle donatılmıştı. Bu değişiklik, Tesla’nın son JD Power kalite raporunda olumsuz etkilere neden olmuştu.

Geçen yıl dünya genelinde en çok satan araç olan Tesla Model Y, sinyal lambalarını ve vites değişimlerini etkinleştirmek için kullanılan direksiyon saplarıyla otomobil üreticisinin son aracı olarak biliniyor. Görüntülenen “Juniper” Model Y’nin, en son Model 3, S, X ve Cybertruck araçlarındaki gibi direksiyon saplarına sahip olup olmadığı henüz doğrulanmadı ancak bu değişikliğin olması muhtemel görünüyor.

Model 3 ve Model Y birçok parça ve tasarım öğesini paylaşıyor. Örneğin, krom kaplamalardan mat siyah kaplamalara geçiş ve kablosuz telefon şarj cihazlarının eklenmesi gibi değişiklikler her iki modelde de görülmüştü.

Tesla’nın yeni “Juniper” kod adlı Model Y versiyonu ile neler sunacağını görmek için sabırsızlanıyoruz. Özellikle de bu yeni modelin, mevcut Model Y kullanıcılarına ve yeni müşterilere ne tür yenilikler getireceği büyük merak konusu. Ayrıca Türkiye’ye de gelip gelmeyeceğini merak ediyoruz.

İLGİLİ HABERLER