Ulaşım

Tesla Cybertruck ilk kez ölümlü bir trafik kazasına karıştı

tesla cybertruck

Elektrikli Tesla Cybertruck kamyonet, ABD’nin Teksas eyaletinde yoldan çıkıp bir menfeze çarparak alev aldı. Kaza sonucunda Cybertruck’ın sürücüsü hayatını kaybetti. Reuters’ın haberine göre, bu Tesla’nın yeni elektrikli kamyonetinin karıştığı ilk ölümlü kaza oldu ve bu nedenle ABD Ulusal Karayolu Taşımacılığı Güvenlik İdaresi (NHTSA) tarafından bir soruşturma başlatıldı.

Kazaya neyin sebebiyet verdiği bilinmiyor. Ancak Cybertruck’ta henüz Autopilot desteği bulunmadığı için bu ihtimal en baştan devredışı durumda. Teksas eyalet polisi, olay yerinden alınan videoda aracın neredeyse tamamen yangında yok olduğunu ve bunun da aracın ve sürücünün kimliğinin belirlenmesini engellediğini açıkladı.

İlk Cybertruck kazası geçtiğimiz yılın sonlarında Palo Alto yakınlarında meydana gelmiş, kimsenin yaralanmadığı kaza, çok az bir maddi hasarla atlatılmıştı. Şimdiye kadar 15 bin Cybertruck satılırken, kazaların sayısı da satışlara paralel olarak artıyor. Tesla şimdiye kadar elektrikli kamyonetini dört farklı nedenle geri çağırdı.

Tesla Cybertruck çıkışından bu yana farklı nedenlerle eleştiriliyor

Cybertruck, Kasım 2023’teki çıkışından bu yana, düşük üretim kalitesi, arızalar ve çocuklar ve diğerleri için güvenli olmadığı düşünülen “gilotin” gövde panelleri gibi garip tasarım kararları nedeniyle eleştirildi. Ayrıca kolayca sıkıştığı ve arazide iyi performans göstermediği için de eleştiriliyor.