Ulaşım

Tesla Cybertruck teslimatlarına başlama hedefini yine tutturamadı

tesla cybertruck

Tesla Cybertruck adını taşıyan elektrikli kamyoneti için 2023’ün üçüncü çeyreği bitmeden bir “teslimat etkinliği” düzenlemeyi hedefliyordu. Şirketin geçtiğimiz nisan ayındaki finansal rapor değerlendirme toplantısında konuşan CEO Elon Musk, “Üçüncü çeyrekte bir teslimat etkinliği, müthiş bir teslimat etkinliği gerçekleştirmeyi planlıyoruz” ifadesini kullanmıştı. Musk, “Cybertruck teslimatları muhtemelen üçüncü çeyreğin sonlarında başlayacaktır” notunu eklemeyi de ihmal etmemişti. Ancak üçüncü çeyrek bitti ve şirket bu etkinliği gerçekleştirip Cybertruck’ı kullanıcılarla buluşturamadı.

Musk’ın açıklamalarını açık bir taahhütten ziyade bir hedef olarak okumak mümkün. Ancak bunun Cybertruck’ın yollara çıkışındaki ertelemelerin sonuncusu olarak nitelemek de yanlış olmayacaktır. Cybertruck 2019’da duyurulduğunda elektrikli kamyonetin 2021’de piyasada olacağı açıklanmıştı. O tarihten beri yüz binlerce insan 100 dolar depozito ödeyerek Cybertruck için rezervasyon yaptırırken, 2020 itibarıyla rezervasyon sayısının 500 bini geçtiği belirtilmişti. Son tahminlere göre, bu sayı 2 milyona yaklaşmış durumda.

Tesla Cybertruck etkinliği için hazırlıklara başladı

Üçüncü çeyrek bir teslimat etkinliği yapılmadan geçip gitse de, bu etkinliğin “elinin kulağında” olduğunu gösteren bazı işaretler de mevcut. Electrek’in haberine göre, Tesla çalışanlarının etkinlikte giyecekleri ürünlerin dağıtımı başlamış durumda. Buna ek olarak, kamuya açık yollarda görülen Cybertruck’ların sayısının artması da söz konusu ihtimali kuvvetlendiriyor.

Tesla Cybertruck sıra dışı tasarımı ve yapısı hemen dikkat çekiyor. Köşeli paslanmaz çelik ve devasa silecek gibi unsurlar barındıran bu sıra dışı tasarım, geliştirme sürecinin uzun sürmesinin başlıca sorumlusu olarak tanımlanıyor. Cybertruck’ın çıkışının gecikmesi Tesla üzerinde bir baskı yaratmış gibi görünmese de, elektrikli otomobilin başlangıç fiyatının enflasyondan etkilenmesine kesin gözüyle bakılıyor. 2019’da baz modelin fiyatı 39900 dolar açıklanmıştı. Yeni fiyatın ne olacağı şu an için bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER