Teknoloji

Tecno Spark 30 4G’nin tasarım, ekran, kamera, işlemci ve pil detayları sızdırıldı

tecno spark 30 4g

Tecno, bütçe dostu akıllı telefonlarıyla dikkat çekmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Spark 30C modelini tanıtan Tecno, şimdi de Spark 30 4G modelini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. PassionateGeekz tarafından sızdırılan render görselleri ve teknik özellikler, bu yeni cihazın donanım detaylarını ortaya koyuyor.

Tecno Spark 30 4G, günümüzde yaygın olan büyük ekran trendine uygun olarak 6.78 inçlik bir HD+ panel ile geliyor. Ekran çözünürlüğü 1080 x 2460 piksel olarak belirtilirken, 90 Hz yenileme hızıyla akıcı bir görüntü deneyimi sunmayı hedefliyor.

Cihazın arka tarafında iki kameradan oluşan sade bir kamera sistemi bulunuyor. Ana kamera 64 MP çözünürlüğe sahipken, muhtemelen derinlik algılayıcı olarak kullanılacak olan ikinci bir sensör de mevcut. Düşük ışık koşullarında yardımcı olması için dört adet LED flaş da kamera sistemine entegre edilmiş. Selfie kamerası ise 13 MP çözünürlüğünde olacak.

Kamera özellikleri arasında yapay zeka (AI) desteğinden de söz edilse de, bu teknolojinin neler sunduğu hakkında net bilgiler henüz paylaşılmadı.

İç donanımda ise MediaTek Helio G91 işlemcisi ön plana çıkıyor. Bu işlemci, özellikle giriş ve orta segment cihazlarda yaygın olarak tercih edilen bir model. Spark 30 4G, 8 GB RAM ve 128 GB ile 256 GB arasında değişen depolama seçenekleriyle gelecek. Ayrıca microSD kart desteği ile hafıza artırılabilecek.

Tecno Spark 30 4G iki farklı renkle gelecek

Telefon, Android 14 tabanlı HiOS arayüzü ile çalışacak. Tecno’nun özelleştirilmiş bu arayüzü, kullanıcı deneyimini geliştirmek için çeşitli yazılım iyileştirmeleri sunuyor. Batarya tarafında ise 5000 mAh kapasitesinde bir pil yer alırken, bu batarya 18W hızlı şarj desteği sunacak.

Güvenlik seçenekleri arasında hem arka tarafta yer alan parmak izi okuyucu hem de yüz tanıma sistemi bulunuyor. Bağlantı seçenekleri arasında 4G LTE, Wi-Fi ve Bluetooth desteği mevcut, ancak NFC desteğinden bahsedilmiyor. Bu nedenle temassız ödemeler yapılamayabilir.

Tecno Spark 30 4G, Orbit Beyaz ve Orbit Siyah olmak üzere iki farklı renk seçeneğiyle kullanıcıların beğenisine sunulacak. Cihazın çıkış tarihiyle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı, ancak yakında bir duyuru yapılması bekleniyor.