Teknoloji

Tecno Pova 6 Neo 5G’nin tanıtım tarihi belli oldu

tecno pova 6 neo 5g

Tecno, Hindistan’da geçtiğimiz günlerde uygun fiyatıyla dikkat çeken Tecno Spark Go 1 modelini tanıtmıştı. Tecno, şimdi de Pova 6 Neo 5G modelini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Amazon’da yayınlanan ve aktif olan ürün sayfası, Pova markalı bir sonraki telefonun 11 Eylül’de Hindistan’da tanıtılacağını doğruluyor. Aynı zamanda cihazın birçok yapay zeka (AI) özelliği barındıracağı da bu sayfada belirtilmiş.

Tecno’ya göre, Pova 6 Neo, dijital yaşamın her alanını geliştirmeye yönelik tasarlanmış yapay zeka destekli bir cihaz. Gelişmiş Tecno AI paketi, görevleri kolaylaştıran, yaratıcılığı artıran ve eğlence katan bir dizi özellik sunuyor.

AIGC Portre özelliği, sıradan fotoğrafları benzersiz avatarlar haline dönüştürürken, AI Sihirli Silgi (Magic Eraser) fotoğraflardan istenmeyen öğeleri zahmetsizce kaldırabiliyor. AI Cut Out aracı, hızlıca kesitler oluşturmayı mümkün kılıyor ve eğlenceli çıkartmalar yapmak için ideal bir seçenek sunuyor. Ayrıca, AI Wallpaper 2.0 kullanıcı tercihlerini göz önünde bulundurarak mükemmel duvar kağıdını otomatik olarak oluşturuyor. AI Artboard ise basit karalamaları etkileyici duvar kağıtlarına ve sanatsal eserlere dönüştürüyor. Metinle ilgili görevler için ise Ask AI aracı, metin oluşturucu, optimizasyon aracı ve dilbilgisi denetleyicisi olarak görev yaparak yazılarınızın her zaman kusursuz olmasını sağlıyor.

Tecno Pova 6 Neo 5G 108 megapiksel kamerayla gelecek

Marka ayrıca, Pova 6 Neo 5G’nin segmentinde 108 megapiksel kameraya sahip ilk telefon olacağını doğruladı. Cihaz, 3x kayıpsız in-sensor zoom desteği sunacak. Bu özellik, kullanıcıların görüntü kalitesinde kayıp yaşamadan yakınlaştırma yapabilmelerini sağlayacak. Ancak cihazın diğer teknik özellikleri hakkında henüz resmi bir bilgi paylaşılmadı.

Tecno’nun AI odaklı yenilikleriyle donatılan bu yeni model, Hindistan’daki teknoloji severler için büyük bir heyecan kaynağı. Pova 6 Neo 5G ile kullanıcılar, fotoğrafçılık başta olmak üzere birçok alanda gelişmiş yapay zeka deneyimlerinden faydalanabilecek. Ayrıca cihazın güçlü kamerası ve zoom yetenekleri, özellikle mobil fotoğrafçılık tutkunları için dikkat çekici olacak.