Teknoloji

Tecno Pop 8 ile giriş segmentindeki seçeneklerine bir yenisini daha ekliyor

tecno pop 8

Tecno Pop 8 adını taşıyan yeni giriş segmenti telefonunu tanıttı. Pop 7’nin takipçisi olan akıllı telefonda 90 Hz ekran mevcut. Daha iyi kameralar, daha fazla RAM ve daha fazla depolama alanı da Pop 8’in Pop 7’ye kıyasla önde olduğu alanlar arasında yer alıyor.

Pop 8’in 6.6 inç büyüklüğündeki ekranı 720p çözünürlük sunuyor. Ekranın yenileme hızı da yukarıda belirttiğimiz gibi 90 Hz. Bu ekranın üstündeki yuvarlak kesik 8 megapiksel çözünürlük ve çift flaşa ev sahipliği yapıyor. Tecno, bu kesiğin etrafındaki alanı da Dynamic Port teknolojisiyle işlevsel hâle getiriyor. Dynamic Port yararlı bildirimleri, şarj durumunu ve arama durumunu gösterebiliyor.

Akıllı telefonda 13 megapiksel ana kameraya AI Cam olarak adlandırılan ikinci kamera eşlik ediyor. Üçüncü yuvarlakta ise LED flaş bulunuyor. Bu flaşın hemen üstünde küçük bir flaşın daha bulunması dikkat çekiyor. Telefonun kalbinde Unisoc T606 işlemci mevcut. 3 veya 4 GB RAM seçeneğiyle gelen telefonun dahili depolama alanı seçenekleri ise 64 ve 128 GB. Depolama alanı microSD kartla genişletilebiliyor.

tecno pop 8

Tecno Pop 8 Android 13 Go ile geliyor

Yazılım tarafında Android 13 Go kullanıcıları karşılıyor. Pop 8’e ihtiyaç duyduğu enerjiyi 10W şarj desteğine sahip 5000 mAh kapasiteli pil veriyor.

tecno pop 8

Tecno Pop 8 için renk seçenekleri Gizemli Beyaz, Alpenglow Altın, Magic Skin ve Yer Çekimi Siyahı olarak sıralanıyor. Fiyatı ve çıkış tarihi konusunda resmi bilgi verilmeyen telefonun Hindistan’da 7000 rupiden (2374 TL) başlayan fiyatlarla satılacağı söyleniyor.