Teknoloji

Tecno’nun yeni katlanabilir telefonlarının fiyatları ortaya çıktı

tecno phantom v fold 2

Tecno Phantom V Fold 2 5G ve V Flip 2 5G, 19 Ağustos – 24 Ağustos tarihleri ​​arasında Gana’da ön siparişe açılmıştı. Ön sipariş dönemi kapanmasına rağmen, Tecno’dan katlanabilir telefonların tanıtım tarihi konusunda resmi bir açıklama gelmiş değil. Yeni bir sızıntı, iki katlanabilir telefonun da Gana fiyatlarını gözler önüne seriyor.

Bu sızıntıya göre, Phantom V Flip 2’in 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanı taşıyan versiyonu için 9800 Gana cedisi (21445 TL) ödemek gerekecek. Phantom V Fold 2’nin 12 GB RAM ve 512 GB depolama alanına sahip versiyonunun fiyat etiketinde ise 16550 Gana cedisi (36215 TL) yazacak.

Bu fiyatlar, Tecno’nun katlanabilir ürünlerini ana akım markaların ürünlerine göre daha uygun fiyatlı alternatifler olarak konumlandırdığını gösteriyor. Örneğin Türkiye’de Galaxy Z Fold, 90000 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor. Z Flip 6’nın başlangıç fiyatı ise 59000 TL. Bu fiyatlarda Türkiye’de uygulanan vergiler de etkili olsa da, küresel perspektiften bakılınca da Tecno’nun katlanabilir telefonları muadillerine göre daha uygun fiyatlarla satılıyor.

tecno phantom v fold 2

Phantom V Fold 2 ve V Flip 2’nin özellikleri konusunda henüz resmi bir paylaşım gelmiş değil. Ancak sızan sertifikalar sayesinde Phantom V Fold 2’nin bazı özelliklerini görmek mümkün olmuştu.

Tecno Phantom V Fold 2 ve V Flip 2, MediaTek Dimensity işlemcilerle gelecek

Akıllı telefonda toplam kapasitesi 5610 mAh olan çift hücreli bir pilin olması bekleniyor. Bu pilin 70W hızlı şarj kapasitesine sahip olacağı da söylentiler arasında yer alıyor.

Performans açısından bakıldığında Phantom V Fold 2 ve V Flip 2’nin sırasıyla Dimensity 9000 Plus ve Dimensity 8050 yonga setlerinden güç alacağı söyleniyor.