İncelemelerManşetler

TCL Plex İncelemesi

tcl plex inceleme

tcl plex satın alTCL Plex
GittiGidiyor’dan satın alın

SATIN AL

TCL, son yıllarda akıllı telefon pazarını yakından takip edenlerin aşina olduğu bir marka. BlackBerry ve Alcatel’in akıllı telefonlarının üretimini gerçekleştiren Çinli şirket, kendi markasını taşıyan ilk akıllı telefon olan Plex’i eylül ayında gözler önüne çıkardı. Rekabetin yoğun olduğu orta segment akıllı telefon pazarını hedefleyen TCL Plex, bu sert ortamda kendisine avantaj sağlayacak çeşitli özellikler taşıyor. TCL Plex inceleme yazımızda akıllı telefonun güçlü yönlerini, dikkat çekici özelliklerini ve zayıf noktalarını sizler için sıraladık.

Tasarım

TCL Plex’in estetik bakımından ilk bakışta göze çarpan bir özelliği olduğunu söylemek pek mümkün değil. Metal ve camın birleşiminden oluşan kasa, oldukça klasik bir görünüme sahip. 6.53 inç ekrana sahip telefon, tasarım bakımından TCL’in Alcatel markasıyla daha önce çıkardığı bazı telefonlara da benziyor.

TCL Plex, ele oldukça iyi oturuyor ve kullanım rahatlığını sorunsuz biçimde hissettiriyor. 192 gram ağırlık kağıt üstünde biraz fazla görünse de, gerçekte cihaza hantal bir hava katmıyor. TCL Plex’in hantaldan ziyade dayanıklı bir yapıya sahip olduğu rahatlıkla söylenebilir. Cam ve metalin birleşiminin TCL Plex’e üst sınıf bir hava kattığını belirtmekte de fayda var.

TCL Plex’in 6.53 inç büyüklüğündeki ekranının üst ve kenar çerçeveleri oldukça ince. Altta kalan ve “çene” olarak tanımlanabilecek çerçeve ise diğerlerine kıyasla biraz daha kalın. Akıllı telefonun ekranının sol üst köşesinde 24 megapiksel çözünürlüklü ön kameraya ev sahipliği yapan yuvarlak bir kesik bulunuyor. Telefonun oldukça ince olan ahize hoparlörü de ekranın üst çerçevesiyle telefonun üst kenarı arasında kalan alana yerleştirilmiş.

TCL Plex’in üst kenarında ikinci mikrofon ve 3.5 mm. kulaklık jakı bulunuyor. Özellikle amiral gemisi telefonlarda 3.5 mm. kulaklık jakından vazgeçilen bir ortamda TCL’in bu tercihiyle bazı kullanıcıların kalbini kazanabileceği söylenebilir.

Sol kenara inildiğinde microSD ve nano SIM kart tepsisine ev sahipliği yapan yuva ve TCL tarafından Akıllı Anahtar olarak adlandırılan tuş görülüyor. TCL Plex kullanıcılarına önemli bir rahatlık sağlayan bu tuşla ilgili detayları yazının ilerleyen bölümlerinde bulabilirsiniz.

TCL Plex’in sağ kenarına geçildiğinde ise pek çok akıllı telefonda olduğu gibi güç butonu ve ses kontrol tuşları yer alıyor. Alt kenarda ise çift hoparlör ızgarası ve bu ızgaraların ortasındaki USB-C girişi bulunuyor. Ancak bu ızgaralardan sadece USB-C girişinin sağındaki ses çıkışı sağlıyor. Diğer ızgaranın dekoratif olmaktan öteye gidememesinin biraz üzücü olduğu söylenebilir.

TCL Plex’in arka panelinde ise göze ilk olarak panelin üst kısmına yerleştirilmiş üç kamera çarpıyor. Bu üç kameranın iki tarafında da birer LED flaş bulunuyor. Biraz daha aşağıya inildiğinde ise kare şeklindeki parmak izi tarayıcısı görülüyor. Panelin orta kısmında ise TCL logosu bulunuyor. Arka kameraların yerleşimi konusunda TCL’in farklı bir yorumu tercih etmesi güzel bir hareket olarak değerlendirilebilir. Arka panelin parmak izlerini biraz fazla göstermesi ise can sıkıcı bir nokta olarak nitelenebilir.

Ekran

TCL Plex, daha önce de belirttiğimiz gibi 6.53 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip. IPS LCD panelin tercih edildiği bu ekran, kullanıcılara 2340 x 1080 piksel çözünürlük sunuyor ve telefonun ön yüzünün yüzde 84.2’lik kısmını kaplıyor. 395 ppi piksel yoğunluğuna sahip ekranın görüntü oranı ise 19.5:9.

TCL Plex de Samsung’un başlattığı “delikli ekran” modasını takip eden telefonlardan biri. 24 megapiksel çözünürlüklü ön kameranın yerleştirildiği yuvarlak kesik, ekranın sol üst kısmında yer alıyor. TCL, bu kesiğe İngilizcede nokta anlamına gelen “dot” ve çentik anlamına gelen “notch” kelimelerinin birleşiminden oluşan “dotch” ismini veriyor.

TCL Plex’in dotch’u kullanım deneyimine olumsuz bir etkide bulunmuyor. Arayüzle başarılı şekilde birleştirilen “dotch”, dikey olarak kullanılan uygulamalarda ekranın üstündeki durum çubuğunun biraz büyükçe bir parçası gibi görünüyor. Telefon yatay olarak tutulurken tam ekranda izlenen videolarda da dotch’un bulunduğu bölgenin geri kalanı siyah bir çubukla kaplanıyor. Bu çubuğun tam ekran deneyimini olumsuz etkileyecek düzeyde bir rahatsızlık yaratmadığı söylenebilir.

Ancak bu çubuğu da görmek istemeyenler, Ayarlar uygulamasındaki Ekran menüsü üzerinden “Delik görüntülü ekran” sekmesine giderek diledikleri uygulamada deliği de kapsayacak şekilde tam ekran deneyimini yaşayabilir. Ekrandaki içeriğin bir kısmının delik tarafından engellenmesinin çok da büyük olmayan bir siyah ekran görmekten daha rahatsız edici olduğu söylenebilir.

TCL, tıpkı Samsung ve LG gibi kendi ekran panellerini üreten bir şirket. Bu da TCL Plex açısından önemli bir avantaj oluyor. Ekranın TCL Plex’te şovun yıldızlarından biri olduğu rahatlıkla söylenebilir. TCL’in TV pazarındaki tecrübesini düşününce ekranın Plex’in en önemli satış noktaları arasında yer alması kulağa şaşırtıcı gelmiyor.

TCL, Plex’in ekranının rakiplerine karşı avantaj kazanması için birkaç ekstra dokunuş yapmayı da ihmal etmemiş. Bu ekstra dokunuşlar arasında öne çıkan ise “NXTVision” teknolojisinin varlığı oluyor. Görüntüyü gerçek zamanlı olarak optimize edecek şekilde tasarlanan bu teknoloji sayesinde ekranın renkleri daha canlı göstermesi sağlanıyor.

TCL’in Plex’in ekranıyla ilgili olarak dikkat çektiği bir nokta daha var. Şirket, özel 2D kenar iyileştirmesi sayesinde ekranın netliğinin arttığını belirtiyor. Akıllı telefon, ortamdaki ışığa göre renk sıcaklığını otomatik olarak ayarlayabilen “adaptif tonlama” özelliğine de sahip.

TCL Plex’in ana ekranındaki NXTVision uygulaması, kullanıcıların NXTVision teknolojisinin getirdiği imkanları kolaylıkla yönetmesine yardımcı oluyor. Bu uygulama üzerinden multimedya iyileştirme, HDR, okuma modu gibi özelliklerin aktivasyonu veya ekran rengi ayarı yapılabiliyor.

TCL Plex’in Ayarlar uygulamasındaki Ekran menüsü üzerinden de ekran ve telefonun kullanım deneyimiyle ilgili çeşitli ayarları yapmak mümkün oluyor. Örneğin, ana sayfada daha az seçenek ve daha büyük ikonlar görmek isteyenler buradan Başlatıcı yerine Temel Başlatıcı’ya geçiş yapabiliyor. TCL Plex’te “Göz yormayan mod” adıyla sunulan mavi ışık filtresiyle ilgili ayarlar için de bu menüyü ziyaret etmek gerekiyor.

Donanım ve Performans

TCL Plex’in kalbinde Qualcomm Snapdragon 675 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Dahili depolama alanının yaklaşık 18 GB’lık bir kısmı işletim sistemine ayrıldığı için kullanıcılara 110 GB’lık bir alan kalıyor. MicroSD kart desteği sayesinde bu alanın üstüne 256 GB daha eklemek mümkün oluyor.

Qualcomm Snapdragon 675, TCL Plex’in konumlandırıldığı orta segment için standart bir işlemci olarak değerlendirilebilir. Bu işlemciye 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanının eşlik etmesi ise TCL Plex’in içinde bulunduğu fiyat segmentinde önemli bir avantaj sağlayabilir.

TCL Plex, ortalama bir kullanıcının günlük ihtiyaçlarını karşılama konusunda bir sıkıntı yaşatmıyor. Ana ekranlar arası geçişlerde, uygulama açılışlarında, çoklu görevde belirgin bir problem görülmüyor. Zaman zaman küçük takılmalarla karşılaşılsa da, bunlar genellikle “istisna” olmaktan öteye gitmiyor.

TCL Plex’te arka planda Spotify ile müzik dinlerken Chrome ile bir web sitesini ziyaret etmek, Twitter veya Instagram gibi platformları kullanmak sorun teşkil etmiyor. TCL’in Android’i bir hayli özelleştirmesinin ve çok sayıda ön yüklü uygulama sunmasının bile somut bir probleme yol açmaması, TCL Plex’in donanımının üstüne düşen işi yaptığının bir göstergesi olarak değerlendirilebilir.

Bu noktada TCL Plex’in biyometrik doğrulama yöntemleri için de bir parantez açalım. Günümüzde pek çok Android telefonda olduğu gibi, TCL Plex’te de hem yüz tanıma özelliği hem de parmak izi tarayıcısı mevcut.

Her iki yöntem de oldukça hızlı çalışıyor. Yüz tanıma özelliği; kullanıcılar telefonun ekranına tam karşıdan bakmasa bile, ortamın yeterince aydınlık olması durumunda TCL Plex’in kilidini açıyor. Ancak kullanıcının güneş gözlüğü kullandığı veya ortamın karanlık olduğu durumlarda TCL Plex’in yüz tanıma özelliği işlemiyor. Arka paneldeki parmak izi tarayıcısı da telefonun kilidini çok kısa süre içinde açıyor.

TCL Plex, AnTuTu benchmark testinden 209352 puanla ayrılıyor. Geekbench 5 benchmark testinde ise tek çekirdekte 489, çok çekirdekte 933 puan alıyor.

Pil

TCL Plex’e enerjisini 3820 mAh kapasiteli pili veriyor. Günümüz standartları çerçevesinde bu kapasitenin yüksekten ziyade ortalama seviyede olduğu söylenebilir. TCL Plex’in güçlü ekranının bu pili bir hayli zorlaması beklense de, telefonda sunulan çeşitli optimizasyon araçları sayesinde bu durumun önüne geçilmiş.

TCL Plex’te kullanıcılara telefonu tek dokunuşla optimize etmek için birden fazla yol sunuluyor. Bu yolları sık sık görmek de kullanıcıları optimizasyon işlemini gerçekleştirme konusunda teşvik ediyor. Bunların da desteğiyle TCL Plex, standart bir kullanım senaryosunda sabahtan gece yatana kadar şarj olmaya ihtiyaç duymadan çalışabiliyor. Kullanım yoğunluğunun biraz azalması durumunda bu süre optimizasyonların da desteğiyle neredeyse 1,5 günü buluyor.

TCL Plex’in pili, telefonun altındaki USB-C girişi üzerinden dolduruluyor. 18W hızlı şarj desteğine sahip olan telefonun pili, tamamen boşken 32 dakika içinde yüzde 52 doluluk oranına ulaşıyor. Pilin tamamen dolması içinse yaklaşık 1,5 saate ihtiyaç duyuluyor.

Yazılım

TCL Plex kutusundan Android 9 Pie yüklü olarak çıkıyor. Bu işletim sistemini şirketin TCL UI adını taşıyan kullanıcı arayüzü tamamlıyor. TCL UI, saf Android deneyimiyle benzer noktalara taşısa da, bazı alanlarda bambaşka yorumlar getiriyor. TCL Plex’in kullanıcılara kişiselleştirme konusunda da fazlasıyla seçenek sunduğunu en baştan belirtmekte fayda var.

Yine de, daha fazla ilerlemeden önce “olağan şüpheliler” olarak tanımlayabileceğimiz Google uygulamalarına bakalım. TCL Plex’in ana ekranındaki Google klasöründe kullanıcıları Gmail, Google Haritalar, YouTube, Google Fotoğraflar Google Drive, Google Duo, Google Takvim gibi uygulamalar bekliyor. YouTube Music uygulaması bu klasörde olmasa da, telefonda mevcut.

TCL Plex, Google’ın uygulamalarını varsayılan çözüm olarak sunma konusunda ise ortada kalan bir tavır içinde. Akıllı telefonda Chrome’a ek olarak TCL’in kendi internet tarayıcısını veya Google Fotoğraflar’ın yanında ekstra bir galeri uygulamasını bulmak mümkün. Buna karşılık; Gmail ve Android Mesajlar uygulamaları, telefonun varsayılan e-posta ve SMS uygulamaları olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor.

TCL’in Plex’i adeta bir ön yüklü uygulama bombardımanına tuttuğunu söylemek de çok yanlış olmayacaktır. Akıllı telefonun hem ana ekranında hem de uygulama çekmecesinde TCL Plex’in sunduğu çok sayıda araç ve uygulama mevcut. Bunların büyük bir kısmının tek bir klasörde toplanmaması, telefonun ana ekranının biraz kalabalık görünmesine yol açıyor.

Hava Durumu, Hesap Makinesi, Ses Kaydedici, Pusula ve Radyo uygulamaları, ana ekrandaki Araçlar klasöründe bulunuyor. Bunlar dışındaki uygulama ve araçlar ise adeta ana ekrana dağıtılmış durumda.

Bu araçlardan bazılarının oldukça gereksiz olduğu söylenebilir. Örneğin, ana ekranda yer alan “Kilitle” ikonu. Bu ikona dokunulduğunda telefonun ekranı kilitleniyor ve kapanıyor. Hemen sağ kenardaki güç butonuyla yapılabilecek bir iş için ana ekrana ekstra bir ikon yerleştirilmesi tuhaf bir tercih olarak değerlendirilebilir.

Yine ana ekranda yer alan Optimizer ikonu için de benzer ifadeler kullanılabilir. Bu ikona dokunulduğunda telefonun belleği temizleniyor. Ancak bu iş için yine ana ekrandan erişilebilen Akıllı Yönetici uygulaması da kullanılabiliyor. TCL Plex’te kullanıcıların işini kolaylaştırmak için sunulan bu araç ve ikonlardan bazıları gereksiz bir kalabalığa yol açıyor.

TCL Plex’te ön yüklü olarak sunulan bazı araçlar ise gerçekten yararlı veya ilginç. Bunlardan biri olan Telefon Değiştirme uygulaması, kullancıların eski Android telefonlarındaki bilgileri TCL Plex’e rahatlıkla aktarmasını sağlıyor. Uygulama TCL Plex’ten başka bir telefona veri aktarmak için de kullanılabiliyor.

TCL Plex’le birlikte gelen uygulamalardan birisi de Microsoft Haber uygulaması. Kullanıcılar bu uygulama üzerinden ilgilerini çeken kategorilerdeki haberlere hızlı biçimde ulaşabiliyor.

TCL’in kendi imzasını taşıyan ön yüklü uygulamalar içinde göze çarpanlardan birisi de T-Cast. Bu uygulama sayesinde kullanıcılar, TCL Plex’teki multimedya içeriklerini rahatlıkla internete veya doğrudan TCL Plex’e bağlı televizyonlarına gönderebiliyor. Uygulama, bağlantı kurulan televizyonu kontrol etmeyi sağlayan bir uzaktan kumanda işlevi de görülüyor. Hatta kumanda için farklı giriş yöntemleri de kullanıcılara sunuluyor. Bu özelliğin sadece TCL markalı televizyonlar için geçerli olma ihtimalinin bulunduğunu belirtmekte fayda var.

Facebook, WhatsApp ve Netflix gibi popüler uygulamalar da TCL Plex’te kullanıcıları karşılayanlar arasında bulunuyor.

TCL’in kullanıcı arayüzüne kendi yorumunu yoğun şekilde kattığından daha önce bahsetmiştik. Örneğin, ana ekran görünümünde sola gidildiğinde kullanıcıların karşısına bir tür “merkez” çıkıyor. Bu merkezde hava durumu, hareket bilgileri, uygulama önerileri gösteriliyor. Bunlara ek olarak, Akıllı Yönetici bileşeni ve kişi listesindeki favorileri gösteren bir bölüm de kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Uygulama çekmecesi de TCL’in dokunuşunun yoğun şekilde hissedildiği yerlerden biri. Kullanıcılar bu çekmeceyi ilk kez açtıklarında uygulamaları kategorilerine göre sınıflandırılmış biçimde buluyor. Örneğin; Gmail uygulaması iş, Facebook ve WhatsApp iletişim, YouTube medya, Google Chrome ise kamu hizmetleri kategorisi altında gruplandırılıyor. Bu gruplandırmadan memnun olmayan kullanıcılar, uygulamaları kendi tercihleri doğrultusunda sınıflandırabiliyor. Bu kategorilerin gösterim sıralaması da değiştirilebiliyor.

Kategoriye göre sıralamadan hoşlanmayanlar için de çok sayıda seçenek mevcut. Uygulama çekmecesindeki sıralama ada, etikete, kullanım sıklığına, kurulum tarihine, hatta simge rengine göre bile yapılabiliyor.

Söz uygulamalardan açılmışken, TCL Plex’in uygulamaları ilgilendiren bir özelliğinden daha bahsetmekte fayda var. Uygulama Çoğaltıcı özelliği, günümüzde pek çok Android telefonda sunuluyor. Genelde Facebook gibi uygulamaların desteklendiği bu özellik, cihazda bir platformda birden fazla oturum açmayı sağlıyor. TCL Plex’in uygulama çoğaltıcısı Facebook’un yanı sıra Instagram, WhatsApp, Facebook Messenger, Snapchat gibi uygulamaları da destekliyor. Burada özellikle WhatsApp desteğinin bulunması, oldukça işe yarar bir nokta olarak öne çıkıyor.

TCL Plex’in en dikkat çekici özelliklerinden birisi de Akıllı Anahtar. Telefonun sol kenarında bulunan bu tuşu, bazı Android telefonlardaki Google Asistan tuşuna veya Samsung’un cihazlarındaki Bixby tuşuna benzetmek mümkün. Akıllı Anahtar’ın varsayılan özelliği de TCL Plex kullanıcılarının Google Asistan’ı aktif hâle getirmesini sağlamak. Bunun için Akıllı Anahtar tuşuna bir kez dokunmak yetiyor.

Ancak Akıllı Anahtar’a başka yetenekler kazandırmak da mümkün. Bunun için ana ekrandaki Akıllı Anahtar uygulamasına gitmek gerekiyor. Burada Akıllı Anahtar’ın farklı basma türleri doğrultusunda farklı görevleri yerine getirmesi mümkün oluyor. Örneğin, Akıllı Anahtar’a bir kez basınca Google Asistan, iki kez basınca Spotify ve bir kez uzun basınca kamera başlatılabiliyor. Akıllı Anahtar, cihaz optimizasyonu yapacak veya ekran görüntüsü alacak şekilde de ayarlanabiliyor. Kısacası TCL Plex’in bu yeteneği, sık kullanılan uygulama veya özelliklere en çabuk şekilde erişme fırsatını veriyor.

TCL Plex’in sunduğu bir diğer çarpıcı özellik de Süper Bluetooth. Bu özellik sayesinde akıllı telefonu aynı anda dört farklı ses cihazına bağlamak mümkün oluyor. Bunun özellikle partilerde çok işe yarayacak bir işlev olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Kamera

Kamera, TCL Plex’in iddialı olduğu alanlar arasında yer alıyor. Akıllı telefonun arkasında üç sensörlü bir kamera sistemi yer alıyor. Bu sistemde ana kamera görevini 48 megapiksel çözünürlüklü Sony IMX582 sensör üstleniyor. 16 megapiksel çözünürlüklü Samsung S5K3P9 sensör ise 123 derecelik görüş açısıyla ultra geniş açılı kareler yakalamayı sağlıyor. 2 megapiksel çözünürlüklü üçüncü sensör ise gece yapılan video çekimlerinde kullanılıyor.

TCL Plex’in kamerası ideal ışık koşullarının sağlandığı ortamlarda kullanıcıların beklentisini karşılayacak bir performans sergiliyor.Telefonla oldukça net kareler yakalamak mümkün oluyor.

Renk canlılığı konusunda bazı sıkıntılar yaşanıyor gibi görünse de, yapay zekânın devreye girmesi bu sıkıntıları ortadan kaldırıyor. Hatta bazı renkler, yapay zekâ etkisiyle normalden daha canlı görünüyor. Yapay zekânın sahne tanıma konusunda da başarılı olduğunu belirtmekte fayda var.

TCL Plex’in kamera uygulamasında gece veya düşük ışıklı ortamlarda yapılan çekimlerde daha net kareler yakalamayı vadeden Süper Gece Modu isimli bir özellik de mevcut. Özelliğin adında “gece” kelimesi geçse de, alacakaranlık performansının daha iyi olduğunu belirtmek gerekiyor. Bu mod ile güneş doğmadan biraz önce veya battıktan biraz daha sonra yapılan çekimlerde oldukça net kareler yakalamak mümkün oluyor.

Hava tamamen karanlıkken Süper Gece Modu’yla yapılan çekimlerde ise gürültü çok yoğun şekilde hissediliyor. Geceleri bu mod yerine otomatik mod kullanıldığında yapay zekâ devreye giriyor ve standart gece modunu aktif hâle getiriyor. Yapay zekânın yardımıyla geceleri çekilen fotoğrafların Süper Gece Modu’nun sunduklarına kıyasla çok daha net olduğu söylenebilir.

TCL Plex’in üçüncü kamerasının gece yapılan video çekimlerine özel olduğunu daha önce belirtmiştik. Akıllı telefonun düşük ışıklı video moduyla gece yapılan video çekimleri, aydınlık sahneler yakalamaya yardımcı oluyor. Bu sahnelerdeki videoların kalitesi ve doğallığı sorgulamaya açık olsa da, ana amaç objelerin net görünmesini sağlamak olduğu için bu durum göz ardı edilebiliyor.

TCL Plex’in kullanıcı arayüzündeki zenginliği kamera uygulamasında da görmek mümkün. Kullanıcılar kamera uygulamasının ana arayüzü üzerinden farklı fonksiyonlara ve özelliklere erişebiliyor. Otomatik modda ekranda gösterilen ikonlara dokunarak pratik şekilde yakınlaştırma yapmak, geniş açılı kameraya geçmek veya düşük ışıklı video çekimi kamerasını başlatmak mümkün oluyor. Google Lens’e erişim de TCL Plex’in kamera uygulaması üzerinden sağlanıyor.

TCL Plex’in arka kamerasıyla saniyede 60 kare hızında 4K video kaydı yapılabiliyor.

Sonuç

TCL Plex, ilk bakışta gece video çekimi dışında kendisine girdiği rekabette avantaj sağlayacak bir ayrıcalık taşımıyor gibi görünebilir. Ancak telefonla belli bir süre geçirdikten sonra Plex’in TCL’in iddiasını gösteren bir cihaz olduğu söylenebilir. Şimdiye kadar çıkardığı BlackBerry ve Alcatel markalı telefonlarda makul bir performans sergileyen şirket, Plex ile belli noktalarda geçmiş çizgisinin üstüne çıkmayı başarıyor.

tcl plex incelemeBu noktaların başında ekran geliyor. TCL Plex’in başarılı ekran performansı, telefona dair diğer unsurların biraz gölgede kalmasına neden oluyor. Genel hatları itibarıyla orta üst segment kategorisinin sağlam seçeneklerinden biri olan telefon, metal ve camın birleştiği kasasıyla da üst segmente biraz daha yaklaşıyor.

TCL Plex’in özellikle kamera performansı ve arayüz optimizasyonu konusunda bazı eksikleri olduğu da söylenebilir. Yine de; Plex, kendisine yeni bir yol açan TCL adına uygun bir “ilk cihaz” olarak tanımlanabilir.

tcl plex satın alTCL Plex
GittiGidiyor’dan satın alın

SATIN AL

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.