Teknoloji

TCL’nin yeni Nxtpaper telefonları göz yormayan ekran ve monokrom mod düğmesiyle geliyor

tcl nxtpaper

TCL, gözleri yormayan mat ekranlara sahip iki yeni orta segment Nxtpaper telefonunu piyasaya sürüyor: 50 Pro Nxtpaper 5G ve 50 Nxtpaper 5G. Her iki model de daha önce tanıtılan bütçe dostu modellere önemli bir güncellemeyle geliyor: “Max Ink Modu” olarak adlandırılan bir özellik sunan özel bir düğme. Bu telefonlar ilk olarak Avrupa’da piyasaya sürülecek ve ilerleyen dönemlerde ABD pazarına da gelmesi bekleniyor.

TCL’nin yeni telefonları, e-ink benzeri bir okuma modu sağlayan “Nxtpaper tuşu” ile öne çıkıyor. İki aşamalı bu tuş, ekranı göz dostu bir monokrom moda çeviriyor ve “Max Ink Modu” aktif edildiğinde bildirimleri sessize alarak uygulama simgelerini tel kafes stilinde gösteriyor. E-ink ekranını andıran bu modun bir diğer avantajı ise batarya ömrünü uzatması. TCL, bu modda yedi güne kadar okuma yapabileceğinizi belirtiyor, yani telefonunuzu neredeyse Boox Palma’ya çevirebilirsiniz.

“Max Ink Modu” dışında her iki model de 120Hz yenileme hızına sahip büyük 6,8 inç 1080p ekran sunuyor. Ayrıca 108 megapiksel ana arka kamera ve 5.010 mAh kapasiteli batarya ile geliyorlar. Pro modelde ise 32 megapiksel selfie kamerası ve 512GB depolama alanı bulunurken, standart modelde 8 megapiksel selfie kamerası ve 256GB depolama alanı yer alıyor. TCL 50 Pro Nxtpaper modeli için ayrıca bir flip kılıf ve bir stylus gibi aksesuarlar da opsiyonel olarak sunuluyor. Bu iki modelin teknik özellikleri dışında çok büyük farklar bulunmuyor.

tcl nxtpaper

Yeni TCL Nxtpaper telefonları için ne kadar ödemek gerekiyor?

TCL 50 Pro Nxtpaper, Avrupa ve Latin Amerika pazarlarında opsiyonel aksesuarlarla birlikte 299 avrodan satışa sunulacak. TCL 50 Nxtpaper ise sadece Avrupa’da 229 avrodan piyasaya çıkacak.