Teknoloji

Google’ın sürücüsüz otomobil servisi Waymo’nun aracı ateşe verildi

sürücüsüz waymo

Geçtiğimiz hafta sonu ABD’nin San Francisco şehrinde ilginç bir olay yaşandı. Google’ın çatısı altındaki otomotiv şirketi Waymo tarafından geliştirilen ve şehrin yollarında taksi hizmeti veren sürücüsüz otomobil ateşe verildi. Waymo’nun ateşe verildiği görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.

Bir görgü tanığının ifadesine göre, insanlar Ay Yeni Yılı’nı kutlamak için San Francisco’daki Jackson Caddesi’nde havai fişek patlatıyordu. Bu sırada Waymo tarafından işletilen elektrikli bir Jaguar I-Pace, caddeye girdi. Sürücüsüz otomobil kalabalığın dağılmasını beklerken biri arabanın kaportasına atladı ve ön camı kırdı.

Kaykaylı insanlar camı kırarken, bazılarının da arabanın üstüne bir şeyler çizdiği ve akabinde olayların biraz daha şiddet kazandığı belirtildi. Bir görgü tanığı durumu şu sözlerle anlattı: “Daha sonra birisi arabanın altında havai fişekler ateşledi. Hiçbir şey olmadı ama çıkan yüksek ses ben dahil pek çok kişiyi etraftan uzaklaştıracak seviyedeydi. Daha sonra ne olduğundan emin değilim ama anladığım kadarıyla arabanın içinde havai fişekler ateşlendi ve alevlerin görünmesinden yaklaşık 30 saniye önce dumanlar yükselmeye başladı.”

Waymo’nun otomobili yanmaya başladıktan birkaç dakika sonra itfaiye de olay yerine geldi. İlk müdahale sırasında kaydedilen görüntülerde otomobilin üstündeki resimleri görmek de mümkün oluyor. Bunlara ek olarak, San Francisco İtfaiyesi tarafından daha sonra paylaşılan görüntüler de otomobile daha yakından bakmayı mümkün kılıyor.

Sürücüsüz Waymo taksileri üç şehirde test ediliyor

Sürücüsüz Waymo otomobilinin içinde olay esnasında bir yolcunun olmadığı belirtildi. Waymo’nun otomobilleri San Francisco’nun yanı sıra ABD’nin Los Angeles ve Phoenix şehirlerinde de test ediliyor.

İLGİLİ HABERLER