31 Ocak 2015 itibarıyla Turkcell Genel Müdürlüğü görevini bırakan Süreyya Ciliv, Bilişim Muhabirleri Derneği (BMD) tarafından düzenlenen organizasyonda basın mensuplarıyla bir araya geldi. BMD Başkanı Musa Savaş tarafından verilen plaketi kabul eden Ciliv, Turkcell’deki görev süresinde yaptıklarına dair açıklamalarda bulunurken, gelecek planları konusunda ketum davranmayı tercih etti.
Turkcell’deki görev süresi boyunca şirketin mobil iletişimde önemli atılımlara öncülük ettiğini belirten Ciliv, çekim gücü ve kapsama alanı konusunda kaydettikleri aşamanın altını çizdi. Turkcell’in salt bir GSM şirketi olmaktan çıkarak bir teknoloji şirketine dönüştüğünü belirten eski Turkcell Genel Müdürü, Turkcell Superonline ile gerçekleştirilen fiber yatırımlarını ve T serisi akıllı telefonları bu dönüşüme örnek olarak gösterdi.
Turkcell Superonline sayesinde Türkiye’nin evlere 1 Gbps bağlantı hızı getiren 7 ülkeden birine dönüştüğünü söyleyen Ciliv, hız sıralamasında da Türkiye’nin dördüncülüğe yerleştiğini hatırlattı. Süreyya Ciliv, Turkcell’in T serisi cihazlarının da iyi bir satış grafiği yakaladığını belirtti ve 2014’ün üçüncü çeyreğinde Türkiye’de en çok satan akıllı telefonların T serisi cihazları olduğunu belirtti.
Teknoloji alanında yapılan çalışmaları fırsat eşitliğine bir katkı sağlama çabası olarak değerlendiren eski Turkcell Genel Müdürü, görev süresi boyunca gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projelerine de ayrıca vurgu yaptı. Kadınlara iş hayatında destek olmak, kız çocuklarının eğitimi gibi alanlarda önemli çalışmalar yaptıklarını söyleyen Ciliv, Geleceği Yazanlar projesiyle de hem Türkiye’de hem de dünyada devam eden teknolojik dönüşüme destek olduklarını ifade etti.
Süreyya Ciliv görev süresi boyunca takım arkadaşları ve farklı kuruluşlarla birlikte Türkiye halkına faydalı olmaya çalıştığını dile getirdi. Kendi adına sekiz yıllık görev süresini başarılı bir dönem olarak niteleyen Ciliv, gelecek dönemde teknoloji dünyasının gideceği yöne dair öngörülerini paylaşmayı da ihmal etmedi.
4G’nin Türkiye’ye gelişinin ve dünyada yayılmasının önemine dikkat çeken Ciliv, 4G ile yeni bir dünyanın kurulacağını ve geleceğin teknolojiyle şekilleneceğini belirtti. Gelecek vizyonunun hem Turkcell’in hem de başka şirketlerin başarısı için mühim olduğunu söyleyen Süreyya Ciliv, Türkiye’nin dünyada öncü şirketler çıkarması gerektiğini vurguladı.
Gelecek planlarına dair bazı açıklamalarda da bulunan Süreyya Ciliv, ilk etapta dinlenmek için kendisine zaman ayıracağını ve 8 yıllık görev süresi boyunca uzak kaldığı ailesiyle vakit geçireceğini dile getirdi.
İş hayatının bundan sonraki seyri konusunda üstü kapalı da olsa bazı ipuçları veren Ciliv, tüm dünyada teknoloji ve bilişim konusunda muazzam fırsatlar oluştuğunu, ancak iş dünyasının bu fırsatların yüzde 10’unu dahi kullanamadığını belirtti. 8 yıllık CEO tecrübesinin önemini vurgulayan Ciliv, bu süreçte Turkcell’in kaydettiği aşamanın yatırımcı desteği çekme konusunda önemli bir faktör olduğunu ve arkasında ciddi bir yatırımcı desteği hissettiğini söyledi.
Süreyya Ciliv kişisel felsefesinde odaklanmanın önemli bir yer tuttuğunu, önümüzdeki dönemde de tüm birikim ve motivasyonuyla Türkiye’ye faydalı işler yapmayı istediğini belirtti. Ciliv öncelikli amacının para kazanmak olmadığının da altını çizdi.
Turkcell’de hayatının en mutlu sekiz yılını geçirdiğini söyleyen Süreyya Ciliv, 78 milyon insanın bilgiye ulaşmasını sağlayan bir takımın parçası olmanın kendisini mutlu ettiğini sözlerine ekledi.