Eğlence

Starfield Shattered Space eklentisi eylül ayında yayınlanacak

Starfield Shattered Space

Bilimkurgu RPG oyunu Starfield için hazırlanan ilk büyük genişleme paketi Shattered Space yaz mevsiminin başlarında resmen duyurulmuştu. Bu eklentinin yayın tarihi de açıklandı. Shattered Space, 30 Eylül’de hem Xbox hem de PC’de oyuncularla buluşacak.

Stüdyo, yayın tarihini duyururken genişleme paketi için kısa bir fragman da yayınladı. Bu fragman, eklentinin oyuna kıyasla daha karanlık bir tona sahip olduğunu gösteriyor. Hikaye, oyuncuların korkutucu yeni bir kozmik tehdit ile karşılaşacağı ve galaksinin en gizemli fraksiyonunun ardındaki sırları ortaya çıkaracağı “House Va’Ruun” olarak bilinen gizemli fraksiyon ve onun ana gezegeni etrafında dönüyor.

Gerçekte, fragman esas olarak çok talep edilen belirli bir özellik olan REV-8 adlı bir kara aracına odaklanıyor. Ücretsiz olarak yayınlanan yeni bir güncellemeyle gezegenleri keşfetmek daha az sıkıcı hâle geliyor. Güncelleme ayrıca Xbox Series S’de oynayanlar için yeni görsel ayarlar da içeriyor.

Starfield Shattered Space, Bethesda’nın takvimindeki tek hazırlık değil

2023 çıkışlı Starfield, Bethesda’nın uzun zamandır duyurduğu ilk yeni oyun olmuştu. Ancak stüdyonun diğer önemli oyunları da hâlâ yoluna devam ediyor. Fallout çevrimiçi oyunu ve popüler TV dizisiyle haranlarıyla buluşurken, yeni Elder Scrolls da birkaç yıldır geliştiriliyor.