Teknoloji

Spotify uçak modu için otomatik çalma listesi oluşturuyor

spotify

Spotify, ABD’de yapay zeka destekli çalma listelerini başlatmasının hemen ardından, kullanıcıların internet bağlantısı kesildiğinde müziğin devam etmesini sağlayacak yeni bir özellik sunuyor. iOS ve Android kullanıcılarına yönelik olarak geliştirilen Çevrimdışı Yedekleme özelliği, kuyrukta bekleyen ve yakın zamanda dinlediğiniz parçaları otomatik olarak bir araya getirerek, uçuşlarda ya da internetin olmadığı anlarda dinlenmeye hazır bir çalma listesi oluşturuyor. Bu özellik, yalnızca Spotify Premium abonelerine sunuluyor.

Spotify’ın mevcut çevrimdışı modu, kullanıcıların manuel olarak indirme işlemi yapmasını gerektirirken, Çevrimdışı Yedekleme özelliği herhangi bir indirme yapmayı zorunlu kılmıyor. Bu sayede, kullanıcılar fazla planlama yapmadan, daha fazla hazırlık yapmış oluyor. Elbette, standart çevrimdışı mod da mevcut olmaya devam edecek.

Spotify, oluşturulan çalma listesinin zamanla kullanıcı alışkanlıklarına göre “evrileceğini” belirtiyor. Bu liste, ayrıca cihazınızda önceden önbelleğe alınmış parçaları da içerecek. Çevrimdışı moda geçtiğinizde, Offline Backup listesi otomatik olarak ana ekranınızda belirecek. Liste yüklendikten sonra, sanatçıya, türe veya dinlemek istediğiniz ruh haline göre şarkıları filtreleyebilir ve sıralayabilirsiniz. Ayrıca, çalma listesini kütüphanenize ekleyerek daha kolay erişim sağlayabilirsiniz.

spotify

Bu özelliği kullanmaya başlamak için, Spotify uygulamasının ayarlarında bulunan “Veri Tasarrufu ve Çevrimdışı” veya “Depolama” seçeneklerine gidip, “Çevrimdışı Dinleme” seçeneğini aktif hale getirmeniz gerekiyor. Çevrimdışı Yedekleme’yi açtıktan sonra, internet bağlantınızı kaybettiğinizde çalma listesi otomatik olarak kullanılabilir hale gelecek.

Spotify yeni özelliğini sadece Premium abonelerine sunuyor

Spotify’ın bu yeni özelliği, dünya genelindeki Premium aboneler için artık kullanılabilir durumda. Ancak özelliğin çalışabilmesi için yakın zamanda en az beş şarkı dinlemiş olmanız gerekiyor. Eğer özelliği aktif hale getirdiğinizde çalma listesi belirmezse, uygulamanın güncellemelerini kontrol etmeniz öneriliyor.

Spotify’ın bu yeni özelliği, sık sık internet bağlantısı olmayan kullanıcılar için önemli bir çözüm sunuyor. Uçak seyahatlerinden doğa gezilerine kadar, artık internetin olmadığı durumlarda da müziğiniz kesintisiz devam edecek.