EğlenceManşetler

Spotify müzik videolarını daha fazla aboneye sunuyor

spotify podcast

Spotify, müzik videoları özelliğini 85 ek pazarda beta testine açtı ve bu pazarlar arasında Türkiye de yer alıyor. Premium aboneler, Charlie XCX, Doja Cat, Ed Sheeran, Fontaines D.C. ve LISA gibi sanatçılara ait sınırlı bir video kataloğunu izleyebilecek.

Ancak bu özelliğin kullanıma sunulduğu ülkeler arasında henüz ABD bulunmuyor ve ABD’ye ne zaman geleceği belirsiz. Spotify sözcüsü Brittany Le Roy, The Verge’e yaptığı açıklamada, “Tüm özelliklerimizde olduğu gibi, kullanılabilirlik pazarlar ve abonelik seviyeleri arasında değişiklik gösterebilir” dedi. “Müzik videoları hâlâ beta aşamasında ve gelecekte daha fazla pazara, ABD de dahil olmak üzere, sunmayı dört gözle bekliyoruz.”

Bu genişletilmiş yayının bir parçası olarak Spotify, sesli parçalar ile videolar arasında anında geçiş yapmayı sağlayan yeni bir “Videoya geç” seçeneğini de ekliyor. Ayrıca, şarkılar üzerinde müzik videosunun olup olmadığını gösteren işaretleyiciler de olacak. Benzer bir şekilde, YouTube Music de kullanıcılarına müzik videoları ve sadece ses akışları arasında kolayca geçiş yapma imkânı sunuyor.

Spotify, müzik video özelliğini ilk kez Mart ayında Birleşik Krallık, Almanya, İtalya, Hollanda, Polonya, İsveç, Brezilya, Kolombiya, Filipinler, Endonezya ve Kenya’da kullanıma sunmuştu. Daha sonra Mısır da bu listeye eklendi.

Spotify, özelliğin bugünden itibaren sınırlı bir müzik video kataloğuyla 97 pazarda daha kullanıma sunulmaya başladığını ve önümüzdeki haftalarda bu yayının devam edeceğini duyurdu. Premium aboneler, bölgelerinde müzik videolarının aktif olup olmadığını desteklenen şarkılarda “Videoya geç” butonunu arayarak kontrol edebilecek.

Spotify müzik videoları izleme özelliğini hangi ülkelere açtı?

Spotify ayrıca müzik video beta testinin kullanıma sunulduğu bölgelerin listesini yayımladı ve Güney Kore’nin yakında bu listeye ekleneceğini belirtti. Şu an itibarıyla müzik videoları Brezilya, Andorra, Ekvador, Litvanya, Saint Vincent ve Grenadinler, Kolombiya, Arjantin, El Salvador, Lüksemburg, Suudi Arabistan, Almanya, Ermenistan, Estonya, Malezya, Sırbistan, Endonezya, Aruba, Finlandiya, Malta, Singapur, İtalya, Avustralya, Yunanistan, Meksika, Sint Maarten, Kenya, Avusturya, Guatemala, Monako, Slovakya, Hollanda, Belçika, Honduras, Karadağ, Slovenya, Filipinler, Belize, Hong Kong, Fas, Güney Afrika, Polonya, Bolivya, Macaristan, Yeni Zelanda, İsveç, Bosna-Hersek, İzlanda, Nikaragua, İspanya, Birleşik Krallık, Britanya Virgin Adaları, Hindistan, Nijerya, St. Martin (Fransız), Mısır, Bulgaristan, İrlanda, Kuzey Makedonya, Surinam, Cayman Adaları, İsrail, Norveç, İsviçre, Şili, Japonya, Umman, Tayvan, Kosta Rika, Ürdün, Panama, Tayland, Hırvatistan, Kosova, Paraguay, Trinidad ve Tobago, Curaçao, Kuveyt, Peru, Tunus, Kıbrıs, Letonya, Portekiz, Türkiye, Çek Cumhuriyeti, Lübnan, Katar, Turks ve Caicos, Danimarka, Lihtenştayn, Romanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Dominik Cumhuriyeti, Saint Kitts ve Nevis, Uruguay, Saint Lucia ve Vietnam’da aktif hale geldi.