Spotify makyaj malzemesi satmaya başlayarak sunduğu hizmetlere bir yenisini daha ekliyor. Ancak bu hizmet, doğrudan Spotify tarafından sağlanmıyor. “Pretty Girl” şarkısıyla ünlenen şarkıcı Maggie Lindemann ve ünlü makyöz Pat McGrath tarafından hazırlanan “So Obsessed” makyaj malzemeleri koleksiyonu, Lindemann’ın Spotify’daki sayfası üzerinden satılacak.
Bu koleksiyon, Spotify’ın Merchbar isimli satış platformunda sanatçıların tişörtleri ve posterleri dışında satılacak ilk ürün olması nedeniyle önem taşıyor. So Obsessed ile sanatçılara işbirliklerine giderek daha farklı ürünler satmaları için bir kapı da açılıyor.
Moda dünyası, yeni ve gelişen teknolojileri benimseme konusunda oldukça hızlı davranıyor. Ünlü moda tasarımcısı Diane von Furstenberg, 2014’te Google Glass için sınırlı sayıda üretilen bir seri tasarlamıştı. Modanın ikon isimlerinden biri olan Karl Lagerfeld ise 2015’te çıkan Apple Watch’u koluna takan ilk isimlerden biri olmuştu.
Pat McGrath Instagram üzerinde 1.6 milyon kişi tarafından takip ediliyor. Maggie Lindemann’ın ise 2.4 milyon takipçisi bulunuyor. McGrath’ın imzasını taşıyan makyaj koleksiyonları kısa süre içinde yok satıyor. Spotify ile yapılacak işbirliği, McGrath’a ürünlerini Maggie Lindemann’ın genç hayranlarına tanıtma fırsatını veriyor.
McGrath, Lindemann ve Spotify ile yaptıkları işbirliğine ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Moda, güzellik ve müzik arasında 1960’lardan bu yana doğal bir bağ var. Makyajın bile dijitalleştiği günümüzde insanlara en aktif oldukları mecrada ulaşmak istiyorum.”
Makyaj koleksiyonu Lindemann’ın “Obsessed” isimli yeni teklisiyle birlikte 17 Kasım’da satışa sunulacak. Koleksiyonda 21 dolarlık rujlardan 125 dolarlık yüz paletine kadar uzanan ürünler bulunacak. Koleksiyon, Lindemann’ın hayranlarına şarkıcının Instagram’da bir hayli beğenilen makyajına kavuşmayı vadediyor.
Spotify makyaj malzemesi satışından para kazanmayacak
TechCrunch’ta yer alan habere göre, Spotify makyaj malzemesi satışından para kazanmayacak. Şirket, So Obsessed’in satış gelirinden bir pay almayacak. Spotify benzer bir hamleyi 2014’te de sanatçılara profillerinde komisyonsuz ürün satma imkanı sunarak yapmıştı. Bu hamle, Spotify’ın çevrim içi müzik dışında para kazanmak isteyen sanatçıların gözünde de değer kazanmasını sağlamıştı.