Teknoloji

Spotify özel yazı tipi “Spotify Mix” ile görsel deneyimini yeniliyor

spotify mix

Spotify’ın en son güncellemesi kulaklar yerine gözlere hitap ediyor. Şirket, Spotify Mix adını verdiği yeni ve özel yazı tipini kullanıcılarıyla buluşturuyor. Bu yeni yazı tipi, Spotify’ın uzun süredir uygulamalarında ve masaüstü deneyiminde kullandığı Circular isimli seçeneğin yerini alacak.

Spotify’ın küresel marka tasarımı başkanı Rasmus Wängelin’e göre kafa karıştırıcı bu isim, “ses kültürünün yıllar içinde gelişen dinamik ve gelişen doğasına” bir saygı duruşu niteliğinde. Spotify Mix, Berlin merkezli dökümhane Dinamo Typefaces ile işbirliği içinde geliştirildi ve Wängelin, yeni değişken yazı tipi tasarımının, çeşitli farklı yazı tipi stillerinden öğelerin birleştirilmesinden doğan “tam anlamıyla bir remiks” olduğunu söyledi.

Wängelin, sözlerine şöyle devam etti: “Sonuç, hem klasik hem de çağdaş tarzların özelliklerini harmanlayarak farklı ve benzersiz bir görünüm yaratan bir sans-serif yazı tipidir. Ritmik bir his uyandırmak için ses dalgalarının şekillerini ustalıkla birleştirdik. Keskin açılar ve yumuşak kıvrımların birleşimi, yazı tipine Spotify’a özgü bir his veren farklı bir karakter kazandırıyor.”

Şirket, Spotify Mix’i çalma listelerinden pazarlama kampanyalarına kadar her şeyde kullanmayı planlıyor. Bu değişken bir yazı tipi olduğundan (ki bu da temel olarak ağırlık, genişlik, eğim gibi şeylerin ve diğer değişkenlerin ayrı dosyalar gerektirmeden değiştirilebileceği anlamına gelir) Spotify’ın özelleştirilmesinin son derece kolay olması bekleniyor. Bu, bir miktar yaratıcı esneklik sağlayarak çalma listesi kapakları, tanıtımlar ve diğer içerikler gibi şeylerin daha çeşitli görünmesine ve aynı zamanda uyumlu bir tasarımın paylaşılmasına olanak tanıyor.

Spotify logosu da yenilenecek

Spotify’ın logosundaki kelime işareti de şirketin haber portalında halihazırda görülebilen yeni yazı tipiyle güncellenecek. Latince tabanlı alfabelere ve Vietnamca yazılı içeriğe sahip diller, “önümüzdeki haftalarda” kademeli olarak kullanıma sunulacak olan Spotify Mix’i ilk kullanacaklar.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER