EğlenceManşetler

Spotify daha yüksek ses kalitesi sunacak olan “Deluxe” abonelik planını doğruladı

spotify deluxe

Spotify’ın mevcut Premium planından daha pahalı ve daha fazla özellik sunan bir abonelik planı sunacağı yıllardır konuşuluyordu. Farklı isimlerle anılan bu plan için şirketten resmi doğrulama sonunda geldi. Spotify CEO’su Daniel Ek, Deluxe adıyla bahsettiği bu plan için çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Şirketin son finans raporunun değerlendirildiği toplantıda konuşan Ek, çalışmaların hâlâ ilk aşamalarında olduğunu belirtti ve şu ifadeleri kullandı: “Muhtemelen 17 veya 18 dolar civarında bir fiyattan sunulacak. Spotify’ın standart sürümündeki tüm avantajlara ek olarak çok daha fazla kontrol ve genel olarak çok daha yüksek kalite sunan lüks bir versiyonu olacak.”

Spotify’ın Premium abone sayısı, yılın ikinci çeyreği itibarıyla 246 milyona ulaştı. Bu da 2023’ün ikinci çeyreğine kıyasla yüzde 12’lik bir artış anlamına geliyor. Bunun sayısal karşılığı ise 7 milyon yeni abone. Şirketin yıllık Premium abone artışının 6 milyon olması bekleniyordu. Bu sonuçlara paralel olarak Spotify’ın hisseleri yüzde 14 oranında değer kazandı.

Spotify Deluxe planını hazırlarken reklamlı planı geliştirmeye de devam ediyor

Spotify’ın aylık aktif kullanıcı sayısı da 2023’ün ikinci çeyreğine göre yüzde 14 oranında arttı ve 626 milyona ulaştı. Ek, şirketin gelişmekte olan ülkelerde reklamlı abonelik planını desteklemeye devam edeceğinin altını çizdi ve “Katılım bu pazarlarda farklı görünüyor; bunları edinme kanalları ve ödemeye dönüşüm biraz daha yavaş olabiliyor” ifadesini kullandı. Şirket bu pazarlarda tanıtım çalışmalarını artıracak ve ücretsiz abonelere daha fazla özellik sunacak.

İLGİLİ HABERLER