Eğlence

Spotify’ın yüksek kaliteli ses paketi çok yakında kullanıma hazır olacak

spotify

Spotify, yüksek kaliteli sese erişim sunan premium bir abonelik paketini kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Bloomberg’in haberine göre, yeni abonelik seçeneği için aylık ekstra olarak 5 dolar daha ödemek gerekecek. Bu pakette yüksek kaliteli ses desteğinin yanı sıra kullanıcıların çalma listeleri oluşturmasına ve müzik kütüphanelerini yönetmesine yardımcı olacak araçlar da sunulacak.

Bloomberg’e konuşan bir kaynağa göre, kullanıcılar mevcut paketlerinin üstüne yüksek kaliteli ses seçeneğini ekleyebilecek. Hâlihazırda Türkiye’de bireysel Premium plan için aylık 59,99 TL ödemek gerekiyor. Türkiye’de yüksek kaliteli ses eklentisi için yurt dışına kıyasla daha uygun bir meblağın ödeneceğini tahmin etmek pek zor değil.

Konuyla ilgili olarak şirketten The Verge sitesine gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Spotify’da ürün teklifimizi geliştirmek ve kullanıcılara değer sunmak için sürekli olarak fikirler araştırıyoruz. Ancak olası yeni özelliklerle ilgili spekülasyonlar hakkında yorum yapmıyoruz ve şu anda paylaşacak yeni bir şeyimiz yok.”

Spotify’dan daha önce yapılan açıklamalarda yüksek kaliteli ses desteğinin 2021’de kullanıma sunulacağı belirtilse de, aradan 3 yıl geçmesine rağmen bu söz yerine getirilebilmiş değil. O tarihten bu yana Spotify’ın hazırlıklarıyla ilgili olarak çeşitli iddialar gündeme gelmişti. Şirketin bu paketle birlikte şarkıları remiksleme özelliği sunabileceği de bu iddialardan biriydi.

Spotify uygulamasında da yüksek kaliteli ses desteğinin izleri görüldü

Geçen yıl Spotify uygulamasında tespit edilen kod, bu abonelik seçeneğinin 24 bit kayıpsız ses, AI ile çalma listeleri oluşturma yeteneği, bir çalma listesindeki şarkıları ruh haline göre filtreleyen bir özellik ve daha fazlası getirebileceğinin sinyalini vermişti. Nisan ayında bir Reddit kullanıcısı, uygulamada “kayıpsız geldi” diyen bir kod dizisi fark ederken; başka bir Reddit kullanıcısı da 2.117kbps’ye kadar kayıpsız kaliteden ve 24-bit / 44.1kHz’in kullanılabilirliğinden bahseden sızdırılmış kullanıcı arayüzü öğelerini paylaşmıştı.

İLGİLİ HABERLER