Teknoloji

Spotify çift aşamalı kimlik doğrulama desteği sunmaya başlıyor

spotify beyaz gürültü podcast

Çift aşamalı kimlik doğrulama, yıllardır birçok çevrimiçi hizmetin temelini oluşturuyor. Bu teknoloji yalnızca şifreleri değil, aynı zamanda tek seferlik kimlik doğrulama kodunu da gerektirerek hesapların güvenliğini sağlıyor. Spotify bu hizmeti sunmakta gecikse de, Reddit’te yapılan paylaşımlar şirketin harekete geçtiğini gösteriyor.

Spotify’ın çift aşamalı doğrulama desteği şu an için oldukça basit bir şekilde işliyor gibi görünüyor. Bu özelliği kapatmanın veya açmanın bir yolu olup olmadığı bilinmiyor. Buna ek olarak, özelliğin nasıl işleyeceği de kullanıcılar tarafından seçilemiyor.

Çift aşamalı doğrulama kodu kullanıcılara sadece e-posta yoluyla iletiliyor. Kod üreten uygulamalar için henüz bir destek sunulmuyor. Ancak bunun desteğin henüz başlangıç aşamasında olmasıyla bağlantılı olduğunu belirtmekte fayda var.

spotify

Spotify yeni özelliği için test sürüşü aşamasında

Dolayısıyla Spotify’ın henüz test sürüşünde olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Konuyla ilgili resmi bir duyurunun gelmemiş olması da bu durumu doğruluyor. Yine de, çift aşamalı doğrulamanın basit şekilde bile bulunmasının hiç olmamasından daha iyi bir durum olduğu rahatlıkla söylenebilir. Zira özellikle Premium hesaplara yönelik sızma girişimleri bu teknolojiyi daha anlamlı hâle getiriyor.

Spotify’ın sanatçı hesapları için çift aşamalı doğrulama desteği uzun süredir mevcut. Sanatçılar e-postanın yanı sıra SMS aracılığıyla da kod alabiliyor. Buna ek olarak, üçüncü taraf doğrulama uygulamaları da destekleniyor.