Teknoloji

Spotify Car Thing sahiplerine paralarını iade ediyor

spotify car thing

Spotify yakında devredışı kalacak Car Thing için para iadelerine başladığını açıkladı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, 24 Mayıs itibarıyla geçerli bir satın alma belgesine sahip olanlar müşteri hizmetleriyle iletişime geçerek paralarını geri alabiliyor.

Spotify, geçen hafta 9 Aralık 2024’te tüm Car Thing cihazlarını kapatacağını duyurması nedeniyle biraz tepki toplamıştı. Şirket, kararını “ürün tekliflerimizi kolaylaştırmak için devam eden çabalarımızın bir parçası” olarak tanımladı ve şunları söyledi: “Spotify’ın tüm kullanıcılarına daha iyi bir deneyim sağlayacak yeni özellikler ve geliştirmeler geliştirmeye odaklanmasına olanak tanıyor.”

TechCrunch, TikTok’taki Z kuşağı kullanıcılarının hayal kırıklıklarını videolarla dile getirdiğini, diğerlerinin ise X (Twitter) üzerinden doğrudan müşteri desteği aracılığıyla Spotify’a yönelik şikayetlerde bulunduğunu bildirdi. Bazı kullanıcılar Spotify’ın müşteri hizmetleri temsilcilerinin yalnızca birkaç aylık ücretsiz Premium erişimi sunduğunu iddia ederken, diğerlerine ise kimsenin para iadesi almayacağı söylendi.

Spotify Car Thing nedeniyle dava edildi

Bazı kullanıcılar ise haklarını yasal yollarla arıyor. Billboard ilk olarak 28 Mayıs’ta ABD’nin New York Güney Bölgesi Bölge Mahkemesinde açılan bir toplu davaya ilişkin haber yaptı. Davada şirket, Car Thing müşterilerini, para iadesi teklif etmeksizin yakında geçerliliğini yitirecek olan 90 dolarlık bir ürünü satarak yanıltmakla suçlanıyor.

Spotify iadeleri geçtiğimiz hafta başlattığını açıklasa da, davanın salı günü açıldığını belirtmekte fayda var. 24 Mayıs’ta geri ödemelerin başladığına dair duyurunun yasal sürece karşı olmasa da bu öngörüyle atılmış bir adım olduğu tahmin ediliyor.

İLGİLİ HABERLER