Teknoloji

Spotify’ın AI DJ’i artık İspanyolca da konuşuyor

spotify ai dj

Spotify AI DJ özelliğine İspanyolca dil desteği eklediğini açıkladı. İspanyolca konuşan AI DJ’e sesini Spotify’ın kıdemli müzik editörü Olivia “Livi” Quiroz Roa veriyor. Kullanıcılar Livi ile bir başka Spotify çalışanı Xavier “X” Jernigan tarafından seslendirilen İngilizce konuşan DJ arasında geçiş yapabilecek.

Bu özellik, kullanıcılara duydukları şarkı hakkında ek bağlam ve bilgi sağlayan radyo benzeri yorumlar oluşturmak için yapay zeka tarafından oluşturulan bir ses kullanıyor. Spotify, dinleyicilerin başka bir parçaya atlama olasılığını azalttığını söylüyor.

Bu yorum, kullanıcıların farklı türlere veya sanatçılara geçmesi gibi kullanıcı etkinliklerine göre değişen kişiselleştirilmiş müzik önerilerinin yer aldığı sonsuz bir çalma listesiyle eşleştiriliyor.

Spotify İspanyolca AI DJ özelliğini hangi bölgelerde sunuyor?

İspanyolca konuşan DJ, İngilizce konuşan DJ özelliğinin halihazırda başlatıldığı bölgelerin yanı sıra seçkin Latin Amerika ve İspanyol pazarlarındaki Premium kullanıcılara sunulacak.

Spotify geçtiğimiz haftalarda Premium aboneliklerinin fiyatını dünyanın pek çok yerinde artırmış ve bunun şirketin “ürün özelliklerimize yatırım yapmaya ve yenilik yapmaya devam etmesine olanak sağlayacağını” belirtmişti.

İLGİLİ HABERLER