Eğlence

Sony yeni PlayStation yöneticilerini atadı

sony playstation

Sony Interactive Entertainment (SIE), PlayStation iş kollarını yönetmek üzere Hermen Hulst ve Hideaki Nishino’yu ortak CEO olarak atadı. Hermen Hulst, şu anda PlayStation stüdyolarının başında yer almakta olup, 1 Haziran itibarıyla SIE stüdyo iş gruplarının CEO’su olarak atanacak. Hideaki Nishino ise SIE’nin platform iş gruplarının CEO’su olarak görev yapacak ve her ikisi de Sony CFO’su ve SIE başkanı Hiroki Totoki‘ye rapor verecek.

Bu olağanüstü ortak CEO ataması, eski PlayStation patronu Jim Ryan’ın emekliliğinin ardından birkaç ay sonra gerçekleşti. Totoki, geçici CEO olarak SIE’de hizmet vermekteydi ve SIE CEO’luk rolü için bir halef aramaktaydı ancak Sony, PlayStation işini platform ve oyunlar arasında sorumlulukları bölmeye karar verdi. Hem Nishino hem de Hulst, 20 yıldan fazla süredir Sony’de çeşitli rollerde hizmet vermiş deneyimli isimler.

PlayStation’ın yeni yol haritası

Bu, Sony’nin PlayStation işini yönetmek üzere ortak CEO’lar atadığı ilk olay niteliğini taşıyor. Oyun endüstrisi son 18 ayda yaşanan işten çıkarmalarla sarsılmış durumda. Sony, bu yılın başlarında 900 PlayStation çalışanını işten çıkardı ve Birleşik Krallık’ta PlayStation VR oyunları geliştiren Londra Stüdyosu’nu kapattı. Microsoft ise bu yıl başlarında 1.900 Activision ve Xbox çalışanını işten çıkardı ve geçen hafta Redfall ve Hi-Fi Rush’ı geliştiren Bethesda stüdyolarını kapatma kararı aldı.

Sony’nin yeni PlayStation liderlerini duyurması, şirketin en son kazanç raporunu açıklamasından sadece saatler önce gerçekleşti. Sony, geçen çeyrek PS5 konsol satış tahminlerini düşürmüştü, dolayısıyla şimdi tüm gözler, 31 Mart itibarıyla sona eren 2023 mali yılında şirketin ne kadar PS5 birimi sattığına çevrildi. Ayrıca, Sony’nin iddialı PlayStation PC planlarına dair daha fazla ipucu da alabiliriz.

Bu yılın başlarında yapılan bir kazanç toplantısında SIE başkanı Hiroki Totoki, PlayStation oyunlarını PC/multiplatform üzerinde büyütme fırsatını da tartıştı. Totoki, “Geçmişte, konsolu popüler hale getirmek istiyorduk, ancak bunun bir sinerjisi var.” dedi. “Güçlü birinci parti içeriğiniz varsa, sadece konsolumuzla değil, bilgisayarlar gibi diğer platformlarla da birinci parti büyütülebilir ve bu, işletme karını artırabilir.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER