İncelemelerManşetler

Sony Xperia Z5 İncelemesi

sony-xperia-z5-inceleme-1

Sony, geçen yılın ikinci yarısında çıkardığı Xperia Z3’ün hemen birkaç ay sonrasında yeni bir amiral gemisi Xperia Z telefonu çıkarmayı tercih etmedi. Bu nedenle MWC 2015’te Xperia Z4’ü göremedik. Beklediğimiz Xperia Z4 Japonya’da piyasaya çıktı, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu diğer pazarlarda Xperia Z3+ olarak pazarlandı. Xperia Z3+ yaz aylarına girilirken tanıtılmıştı, onun üstünden fazla zaman geçmeden, IFA 2015’te Xperia Z5 ailesiyle tanıştık. Akıllı telefonda küçük ekran sevenlere hitap eden Xperia Z5 Compact, 4K ekranıyla ultra yüksek çözünürlüklü fotoğraf ve video görüntüleme deneyimi sunan Xperia Z5 Premium ile birlikte Xperia Z5 farklı beğenilere ve isteklere hitap eden bir aile oluşturmuştu. Z5 diğer iki modelin ortasında konumlandırılıyor. Sony’nin içerideki bileşenleri hemen hemen aynı tutup tasarımda ve özelliklerde farklılıklara odaklandığı Z5 ile ilgili detayları incelememizde bulabilirsiniz.

Video İnceleme

Xperia Z5: Tasarım

sony-xperia-z5-inceleme-3sony-xperia-z5-inceleme-20sony-xperia-z5-inceleme-15sony-xperia-z5-inceleme-17sony-xperia-z5-inceleme-24sony-xperia-z5-inceleme-27Sony Xperia Z5’in tasarımı genel olarak Sony’nin 2013 başlarında çıkardığı Xperia Z ile birlikte görmeye başladığımız Omnibalance tasarım dilini takip ediyor. Ancak yapılan küçük dokunuşlar ve düzenlemelerle birlikte Z5 seleflerine göre farklılıklar kazanıyor. Z5’i elinize aldığınızda kaliteli bir telefon olduğunu kesinlikle hissedeceksiniz.

Z5 de iki cam arasına sandviçlenmiş metal gövdeye sahip. Önde çizilmelere karşı dayanıklı, oleofobik kaplamalı ekran camı yer alırken, arkada ise daha önceki Xperia Z’lerden farklı olarak buzlanmış cama yer verilmiş. Buzlanmış camın varlığı parmak izlerinin görünürlüğünü azaltmada işe yarıyor. Arka camın yumuşak, kayganlık hissi yüksek bir yüzeyi var. Yine de, Z5’in elde tutulurken kayıp düşme riski Xperia Z3’ünkinden daha düşük.

Z5, 7.3 mm. kalınlığa sahip profiliyle kendisinden bir önceki model olan Xperia Z3+’a göre çok az daha kalın. Öte yandan 154 gr.’lık ağırlığıyla da yine Z3+’a göre 10 gr. daha ağır geliyor. Ne var ki, kalınlık ve ağırlık açısından Z5 aleyhine olan durumun günlük hayata olumsuz bir etkisi yok. Xperia Z5’in kalınlığı yeterli, zaten biraz daha yuvarlatılmış kenarlar sayesinde Z5 daha rahat kavranıyor. 154 gr.’ın da hem elde tutuş hem de cepte taşıma için makul sınırlar içinde bir ağırlık değeri olduğunu söyleyebiliriz.

Z5’in ön yüzüne baktığımızda 5.2 inç ekranın uzun kenarlarını saran çerçevenin epey ince, buna karşın üstte ve altta kalan alanların geniş olduğunu görüyoruz. Ön yüzde herhangi bir fiziksel tuş yok, Android’in navigasyon kontrolleri ekranda, altta bulunan navigasyon çubuğu üzerinden sağlanıyor. Ekranın üst kısmında 5.1 megapiksel selfie kamerası ve Sony logosu dikkat çekiyor. Bu arada aynı bölgede bir de LED bildirim ışığı mevcut. Daha önceki bazı Xperia Z serisi telefonlarda gördüğümüz gibi, en üst ve en alt bölgelere yerleştirilmiş hoparlör ızgaraları Z5’te de bulunuyor. Bunlar ilk bakışta hemen dikkat çekilecek gibi değil, ince ve uzun hoparlör ızgaraları gövdeye iyi şekilde gizlenmiş. Hoparlörler iyi kalitede ses veriyor, ancak maksimum ses yükseklikleri diğer amiral gemisi rakiplerin bazılarının biraz gerisinde kalıyor.

Z5’in sağ kenarındaki tuşların diziliminde değişiklik söz konusu. Daha önce ses tuşları üst kenara doğru yer alır, bunun hemen aşağısında da küçük ve yuvarlak güç butonunu görürdük. Halbuki şimdi yepyeni tasarıma sahip, geniş bir elips şeklinde tasarlanan ve parmak izi okuyucusu taşıyan güç butonuna sahibiz. Ses tuşları ise bunun daha aşağısına yerleştirilmiş. Kamera tuşu ise daha önceki telefonlarla aynı yerde bulunuyor. Ses tuşları eskiden daha rahat kullanılıyordu, şimdiki ses tuşlarına erişmek için Z5’i elde hareket ettirmek gerekiyor. Belki de değişen güç butonu nedeniyle ses tuşlarının konumunun da değişmesi gerekmiştir. Güç butonunun konumu ise parmak izi tarayıcısının rahat şekilde kullanılması için elverişli.

Sony Xperia Z5’in alt kenarına ilerlediğimizde microUSB portu ve bilek kayışı bağlamayı sağlayan yuvayı görüyoruz. Üst kenarda ise 3.5 mm. kulaklık jakı ve ikinci mikrofon var. Sol kenara baktığımızda üst tarafta nanoSIM ve microSD kartların yerleştirildiği ve suya dayanıklılığın garanti alınması amacıyla bir kapak arkasına gizlenen yuvayı görüyoruz. Kart değişimi için yuvayı açmanız, daha sonra kartların yerleştirdiği tepsiyi tırnağınızın ucuyla çekmeniz gerekiyor. Zahmetli görünüyor, ancak en azından SIM veya bellek kartı çıkarmak, değiştirmek için bir iğneye ihtiyaç olmuyor. Sol kenarda aşağı doğru indiğimizde Xperia logosunu görüyoruz. Daha önce sadece arka tarafta Xperia logosunu görüyorduk. Z5 ile birlikte Sony markayı kenara da yerleştirmeyi uygun görmüş. Bu arada Z5’in dört köşesi de düşmelere karşı dayanıklılığı artırmak amacıyla özel parçalarla donatılmış. Bunlar sayesinde düşmenin oluşturacağı etkinin biraz emilmesi mümkün oluyor. İlk kez Xperia Z3’te getirilen bu özelliğin avantajlarından Z5’te de yararlanmak mümkün oluyor.

Z5’in yukarıda bahsettiğimiz buzlanmış camla kaplı arka yüzünde 23 megapiksel kamera ve LED flaş sol üst köşeye doğru yerleştirilmiş. NFC işaretiyle Sony Xperia Z5’te yakın alan iletişimi modülünün neresi olduğu gösteriliyor. Sony ve Xperia logoları NFC işaretiyle aynı hat üstünde aşağı doğru sıralanıyor.

Sony Xperia Z5 de selefleri gibi suya ve toza dayanıklı bir akıllı telefon. Bu dayanıklılık IP68 sertifikasıyla belgeleniyor. Xperia Z5’i suya yakın yerlerde gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Tabii ki, bunun için telefondaki tek kapak olan nanoSIM ve microSD kart yuvasının kapağını sıkıca kapattığınızdan emin olmalısınız. Aslında Xperia Z5’i suyun altına tutup yıkayabilir ve bir havluyla kurulayıp kolaylıkla temizleyebilirsiniz. Ya da içi su dolu bir kaba Xperia Z5’i bırakmak bir soruna yol açmıyor. Yine de, Sony Xperia Z5’in Sony web sitesindeki tanıtım sayfasının en altına “Cihazı tamamen suya sokmamalı, deniz suyuna, tuzlu suya, klorlu suya yada içecekler gibi sıvılara maruz bırakmamalısınız. Cihazın yanlış veya kötüye kullanımı garantiyi geçersiz kılar.” şeklinde bir ibare eklemeyi uygun görmüş. Bu arada Xperia Z5’i microUSB portu üzerinden şarj etmeden önce portun tamamen kuruduğundan emin olunması konusunda da uyarıda bulunmaktan geri kalmamış.

Xperia Z5: Donanım ve Performans

sony-xperia-z5-inceleme-10sony-xperia-z5-inceleme-11sony-xperia-z5-inceleme-12sony-xperia-z5-ekran-goruntuleri-25
sony-xperia-z5-ekran-goruntuleri-23
Samsung, LG gibi şirketlerin amiral gemisi Android telefonlarında QHD ekranlara geçiş yaptığını gördük. Aslında Sony onlardan da ileri giderek Z5 Premium modelinde 4K ekrana yer veriyor. Ne var ki, Xperia Z5 gibi amiral gemisi derecesindeki bir telefonda Full HD ekran tercihinin yapıldığını görüyoruz.

Xperia Z5’in 5.2 inç ekranı 1920 x 1080 piksel çözünürlüğe sahip. Bu büyüklükteki bir ekran için Full HD yeterli bir çözünürlük, ekrana yakından ve dikkatli baktığınızda pikselleri fark etmeniz neredeyse imkansız. Keskinlik ve netlik bakımından da Xperia Z5’in IPS LCD ekranı tatmin edici. Ekranın geniş görüş açıları var; yanlardan, üstten, alttan bakıldığında kolaylıkla göz ardı edilebilecek bir görsel kayıp söz konusu. Sony’nin Triluminos ve X-Reality Engine gibi teknolojileri sayesinde 5.2 inç Full HD ekranın sunduğu görsel deneyim daha da artırılıyor. Özellikle Triluminos teknolojisi Xperia Z5’in ekranının daha zengin renklere sahip olmasını sağlıyor. Parlaklık seviyesi de yüksek, parlak ışık veya güneş altında ekranda neler olup bittiğini rahatlıkla seçebilirsiniz.

Xperia Z5’in içinde Xperia Z3+’taki bileşenlerin hemen hemen aynı şekilde korunduğunu görüyoruz. Sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 810 yongaset, Adreno 430 GPU ve 3 GB RAM başlıca bileşenler olarak sıralanıyor. 32 GB dahili hafızanın yanı sıra microSD kart yuvasıyla depolama alanını daha da artırmak mümkün. Sony, maksimum 200 GB kapasiteli microSD kartların takılmasına izin veriyor.

Snapdragon 810 ile “ısınma” kelimesi bu yıl epey birlikte anıldı. Xperia Z5’te de merak edilen en önemli noktalardan bir tanesi de Snapdragon 810’un nasıl bir davranış gösterdiğiydi. Hız ve performans açısından herhangi bir sorun yok. Xperia Z5 gerçekten hızlı ve atik davranan bir telefon. Kullanıcı arayüzünde gezinti hızlı şekilde yapılıyor, takılma neredeyse yok denecek seviyede. İnternette gezinme, oyun oynama gibi yoğun olarak kullanılan işlevlerde de akıcılık ve yüksek kalite söz konusu. Bütün bunlara rağmen Z5 biraz çabuk ısınıyor. Arka yüzeyde, işlemcinin olduğu bölgeye doğru ısının yoğunlaştığını hissedeceksiniz. Aslına bakarsanız, sıcaklık değerleri kabul edilebilir genel sınırlar içinde bulunuyor, rakipleri geçse de aşırılık sınırları içinde gezinmiyor. Ancak Z5’teki Snapdragon 810 işlemci biraz çabuk ısınıyor gibi hissettiriyor.

Kablosuz bağlantılar menüsüne baktığımızda 802.11a/b/g/n/ac Wi-Fi, Bluetooth 4.1, 4G LTE ve NFC gibi klasik maddelerin yer aldığını görüyoruz. Bunun yanı sıra ivmeölçer, jiro, yakınlık sensörü, pusula ve barometre gibi zengin bir modül ve bileşen demeti var.

Tabii ki, bir de bir önceki bölümde bahsi geçen parmak izi tarayıcısı var. Xperia Z5’in sağ kenarındaki güç butonuna yerleştirilmiş olan parmak izi okuyucusu sayesinde ekran kilidini herhangi bir PIN veya şekil girmeden, doğrudan parmağınızı dokundurarak gerçekleştirebilirsiniz. Parmak izi ekleme işlemi Ayarlar altındaki Güvenlik bölümü içinde gerçekleştiriliyor. Tek elde tutuşta güç butonuna en kolay erişim sağlayacak parmakların izlerini eklemek en iyisi olacaktır. Bu durumda sağ el baş parmak ve sol el yüzük parmakları akla gelen ilk seçenekler. Bu arada sol el baş parmağı ve sağ el orta parmağı da eklenebilecek parmak izleri arasına ekleyebilirsiniz. Parmak izi okuyucusu genel olarak hızlı şekilde çalışıyor, parmak izlerini de çoğunlukla doğru şekilde okuyor. Sadece parmağınızı güç butonuna düzgün şekilde yerleştirmeye dikkat etmeniz gerekiyor.

Sony Xperia Z5’te 2900 mAh kapasiteli pil mevcut. Sony Xperia Z3’te 3000 mAh kapasiteli pile yer vermiş, Xperia Z3+’ta ise bu değer 2930 mAh’ye düşmüştü. Yeni iterasyonla birlikte pil kapasite değerinin biraz daha aşağı çekildiğini görüyoruz. Buna rağmen Xperia Z5 de Sony’nin iki güne varan çalışma ömrü kriterini karşılamayı başarıyor. Tabii ki, Z5’te yoğun şekilde oyun oynar ve film izler, yani ekranı uzun süreler boyunca açık tutarsanız, sabahtan akşama bir günü anca çıkarmanız mümkün olacaktır. Neyse ki, Quick Charge 2.0 hızlı şarj teknolojisi sayesinde ihtiyaç duyulduğu anda Xperia Z5’in pilini hızlı şekilde şarj etme, hatırı sayılır bir pil doluluk oranına kısa sürede ulaşma şansınız var.

Xperia Z5: Yazılım

sony-xperia-z5-ekran-goruntuleri-1 sony-xperia-z5-ekran-goruntuleri-2Sony’nin uzun zamandır Android telefonlarını süsleyen kullanıcı arayüzü Xperia sayesinde, bir kere Sony cihazına alışanlar ve daha sonra da bu cihaz tercihlerini değiştirmeyi sevmeyenler, alıştıkları kullanıcı arayüzünü, Android sürümü değişse bile temelde aynı kalacak şekile buluyorlar. Xperia kullanıcı arayüzünün yazı tipi, ikonları, uygulama menüsü Android 4.0’da nasılsa, Android 5.1’de de hemen hemen aynı şekilde karşımıza çıkıyor.

Bununla birlikte Sony’nin geçen zamanla birlikte özelleştirmeleri azalttığını ve kullanıcı arayüzünü ham Android’in diline biraz daha yaklaştırdığını görüyoruz. Android 5.1 Lollipop’un üstünde gördüğümüz Xperia kullanıcı arayüzüne baktığımızda, Ayarlar uygulaması, bildirim tepsisi gibi unsurlarda Android’in ham arayüzündeki tasarımın Sony’nin hafif dokunuşlarıyla birlikte sunulduğunu görüyoruz. Örneğin bildirim tepsisi içinde bulunan hızlı ayar seçeneklerinin sıralamasını değiştirebilir, bazılarını ekleyip çıkarabilirsiniz.

sony-xperia-z5-ekran-goruntuleri-9Hangi ikonun eklenip çıkarılacağına noktasındaki esneklik durum çubuğu için de geçerli. Ekranın tepesinde yer alan çubuk üstünde yer alan pil yüzdesi, zaman ve bunun gibi unsurları saklamanız mümkün. Ayrıca Tema Merkezi içinde sunulan farklı renk tonlarında temalar, canlı duvar kağıtları da özelleştirme seçenekleri arasında yer alıyor.

Uygulama menüsüne baktığımızda sayfalı, sağa sola sürükleyerek gezilen yapının korunduğunu görüyoruz. Ancak Jelly Bean, KitKat tabanlı Xperia telefonlarında gördüğümüz, ekranın solundan çıkan sütun şeklindeki özelleştirme menüsü kaldırılmış. Uygulamaların yönetimi ekranın sağ üst köşesine yerleştirilen menü üzerinden gerçekleştiriliyor.

Google’ın Gmail, Hangouts, YouTube, vb. Android uygulamaları Z5’te yüklü olarak geliyor. Buna ek olarak Sony’nin de eklediği çeşitli uygulamalar mevcut. Movie Creator uygulaması çektiğiniz fotoğraf ve videolardan otomatik olarak klipler hazırlıyor ve hazırladığı klipleri de size bildirim olarak hatırlatıyor. Bunun dışında Lifelog adlı sağlıklı yaşam ve fitness uygulaması, Sony’nin TrackID adlı müzik tanıma uygulaması, Wisepilot navigasyon uygulaması ve PlayStation ve PSN olmak üzere iki farklı PlayStation uygulaması Sony Xperia Z5’te ön yüklü olarak sunuluyor. Daha fazla uygulamayı ve oyunu de Google Play Store’dan indirebilirsiniz.

Xperia Z5: Kamera

sony-xperia-z5-ekran-goruntuleri-26sony-xperia-z5-ekran-goruntuleri-27sony-xperia-z5-ekran-goruntuleri-28Son birkaç Xperia Z telefonunda arka kamera 20.7 megapiksel çözünürlüğe sahip. Sony, Xperia Z5 ailesiyle birlikte önemli bir atılım gerçekleştirdi ve kamera çözünürlüğünü 23 megapiksele çıkardı. Bunun yanı sıra faz algılamalı otomatik odak da Z5’in arka kamerasının en önemli yenilikleri arasında yer alıyor. Ne var ki, optik görüntü sabitleme sistemi yok, bunun yerine yazılım tabanlı dijital görüntü sabitleme sistemiyle idare etmek gerekiyor. Neyse ki, o da işini düzgün şekilde yapıyor. Birçok üreticinin iki hatta üç LED’li, farklı tonlarda flaş kullandığı bir ortamda Sony’nin amiral gemisi telefonunun tek LED flaşla sunulduğunu görüyoruz.

Xperia Z5 test ürünü elimize geldikten kısa bir süre sonra Sony yeni nesil Kamera uygulamasını yayınladı. Bu güncellenmiş Kamera uygulamasını Z5’te yüklü olarak gelen What’s New uygulaması üzerinden indirdik. Yeni nesil Kamera uygulamasıyla birlikte Z5’te fotoğraf ve video çekmek biraz daha kolaylaşmış. Aslına bakarsanız, eski nesil Kamera arayüzünde de fotoğraf ve video çekimi o kadar zor değildi, ancak çekim modları ve kamera uygulamalarının ana ekranda sunulması biraz kafa karıştırıyordu. Yeni uygulamada ekranın Sony logosuna yakın bölümünde sürgü görünümünde bir kontrol bulunuyor. Buradan Elle, Süper Otomatik ve Video modları arasında hızlı geçiş yapmak mümkün oluyor. Ayrıca Kamera uygulamaları arayüzüne de buradan erişiliyor. Kamera uygulamaları arasında AR efekti, Stil portre, AR maskesi, Panorama taraması, Resmin içinde yüz, Timeshift video gibi, Z5 ile yaratıcı işler çıkarmayı sağlayacak kamera uygulamaları mevcut.

Süper Otomatik modda tüm ayarlar ortam koşullarına göre otomatik olarak yapılıyor ve size sadece ekrana dokunarak veya kamera tuşuna basarak çekim yapmak kalıyor. Elle modunda çözünürlük, görüntü oranı, beyaz dengesi, pozlama gibi ayarları elle yapmak mümkün oluyor. Süper Otomatik modda çekilen fotoğraflar yine 8 megapiksel çözünürlüğe sahip. Tam çözünürlükte fotoğraflar çekmek için Elle moduna geçiş yapmanız gerekiyor.

Normal ışık koşullarında çekeceğiniz fotoğraflar yüzünüzü fazlasıyla güldürecektir. Fotoğraflardaki detaylar, renklerin canlılığı ve doygun görünümü fotoğrafları bir hayli çekici kılıyor. HDR özelliğini kullanarak da renklerin daha canlı ve gölgeliklerin daha da azaltıldığı fotoğraflar çekebilirsiniz. Düşük ışık koşullarında çekilen fotoğraflarda da daha önceki Xperia Z telefonlarına göre önemli gelişmeler kaydedildiğini görüyoruz. Buna rağmen bazı gece manzara çekimlerinde yine epey fazla miktarda gürültüye rastladığımızı söylememiz gerekiyor. Gerekli durumlarda Elle moduna geçiş yapıp pozlamayı düşürerek gürültü etkisinin önüne geçebilirsiniz.

https://youtu.be/Ov7Wo_3cBJs

Z5’in önünde 5.1 megapiksel selfie kamerası bulunuyor. Işık koşullarının iyi olduğu ortamlarda çekilen selfie fotoğraflar bir hayli başarılı görünüyor. Detaylar epey fazla ve pozlama da dengeli biçimde ayarlanmış. Kapalı ortamlarda, ışığın çok da parlak olmadığı durumlarda da selfie fotoğraflar, detaylar azalsa ve biraz kumlanma görülse de fena sayılmaz.

https://www.youtube.com/watch?v=tM6hx0UPWZk

Video tarafında Z5’in de diğer amiral gemisi Android telefonlar gibi 4K video kayıt imkanı sunduğunu görüyoruz. Yeni Kamera uygulaması içinde video moduna girdiğinizde çözünürlük seçenekleri arasında en fazla 1080p/60fps’yi görürsünüz. 4K video çekimi için Kamera Uygulamaları ekranını açmanız ve 4K video kamera uygulamasını seçmeniz gerekiyor. Optik görüntü sabitleme sisteminin olmaması video çekimlerinde titreşimin etkisinin biraz daha fazla hissedilmesine neden oluyor. Örneğin optik görüntü sabitleme sistemli arka kamera barındıran iPhone 6s Plus ile çekilen 4K videodaki durağanlık Z5 ile çekilen 4K videoda yok.

Xperia Z5: Sonuç

sony-xperia-z5-inceleme-14Sony Xperia Z3+ çıktıktan sadece birkaç ay sonra yepyeni bir Sony Xperia telefonu görmek. Xperia Z3+ sahiplerini biraz üzmüş olabilir. Ancak kendilerini o kadar da sıkmalarına gerek yok. En azından kendi telefonları da aynı ekran deneyimini, performansını ve pilde çalışma ömrünü sunuyor. Tasarım bakımından önemli ilerlemeler kaydedilmiş, ancak geçen yıl çıkan Xperia Z3 ve bu yılın ilk yarısında çıkan Xperia Z3+ da Omnibalance tasarım çizgisinde ve göze gayet hoş görünen cihazlar.

23 megapiksel kamerayla birlikte Z5 daha yüksek çözünürlüklü fotoğraflar çekme imkanına sahip, aynı zamanda düşük ışık performansı daha önceki Xperia Z telefonlarına göre biraz daha iyileştirilmiş. Yani Z5’te kamera tarafında önemli gelişmeler var, ve bunlar memnuniyet verici. Ancak bu da Xperia Z3+ veya Xperia Z3 sahiplerinin gıptayla bakacağı iyileşmeler değil. Parmak izi okuyucusu ise güvenlik için parmak izinin daha fazla kullanıldığı zamanda önemli bir eklenti. Ne var ki, parmak izi okuyucusu bir gereklilikten çok ekstra olma özelliği taşıyor.

Yukarıda yazdıklarımız daha çok daha önce Xperia Z3 veya Xperia Z3+ satın almış Sony kullanıcılarına hitaben yazıldı. Şu anda piyasada var olan üst sınıf Android telefonlarıyla karşılaştırdığımızda bu telefon hem fiyat hem de nitelikler bakımından iyi bir yerde olduğunu söyleyebiliriz. Bazılarına Sony Xperia Z telefonlarının tasarımı sıkıcı geliyor, ancak Xperia Z5’i ele alıp kullanıp epey zevk veriyor ve güzel bir cihaz kullanıyor olmanın verdiği hazzı sonuna kadar yaşatıyor. Full HD ekran da keskinlik, renk canlılığı ve parlaklık açısından fazlasıyla tatmin edici. Snapdragon 810 işlemci normale göre biraz daha kısa sürede ısınsa da, iyi performans bekleyenlerin bu beklentisini rahatlıkla karşılıyor. 2499 TL’lik fiyatın da günümüz şartları ve Z5’in üst sınıf bir Android telefonu olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda iyi olduğunu söyleyebiliriz. Android telefon Sony Xperia Z5’i tercih edenler bu kararlarından dolayı pişman olmayacaktır.