Teknoloji

Sony bu yıl yeni bir Xperia 5 modeli çıkarmayabilir

sony xperia 5 v

Sony, 15 Mayıs’ta Xperia 1 VI ve Xperia 10 VI modellerini tanıttı ancak küçük boyutlu amiral gemilerini bekleyen Xperia 5 VI hayranları hayal kırıklığına uğrayabilir. Görünüşe göre bu model iptal edilmiş olabilir.

K-Tai Watch’ın haberine göre, Sony’nin iki genel müdürünün katıldığı son bir basın toplantısında, şirketin bu yıl yeni bir Xperia 5 modeli piyasaya sürmeyeceği doğrulandı. Bunun yerine, Sony’nin geçen yılki Xperia 5 V modelini satmaya devam edeceği belirtildi. Bu karar, hem Japonya iç pazarı hem de küresel pazarlar için geçerli olacak gibi görünüyor.

Bu kararın arkasındaki nedenin, tüketicilerin satın alma alışkanlıklarındaki değişim olduğu iddia ediliyor. Sony, önceki jenerasyona kıyasla Xperia 5 V kullanıcılarının büyük bir bölümünün, bu yıl tanıtılan Xperia 1 VI modeline geçiş yaptığını gözlemledi. Buna karşın, bir önceki yıl Xperia 5 serisi kullanıcılarının Xperia 1 V modeline geçiş oranı daha düşük kalmıştı. Bu durum, Sony’nin Xperia 5 serisine yönelik planlarını gözden geçirmesine neden olmuş olabilir.

Sony yeni Xperia 5 için resmi açıklama yapmadı

Şirketin 2025 pazarlama stratejisiyle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak, Xperia 5 serisinin geleceği belirsizliğini koruyor. Pazarın yeni taleplerine daha uygun hale getirmek için bazı ayarlamalar yapıldıktan sonra bu serinin geri dönebileceği düşünülüyor. Ancak bu konuda şirket içindeki planlar dışında kamuoyuna net bir bilgi henüz ulaşmış değil.