Teknoloji

Sony Xperia 10 VI, Snapdragon 6 Gen 1 ve 21:9 ekranla geliyor

sony xperia 10 vi

Sony Xperia 10 VI adını taşıyan yeni akıllı telefonunu da Xperia 1 VI modeliyle birlikte tanıttı. Şirket, Xperia 1 VI’da 21:9 görüntü oranlı ekrandan vazgeçse de, Xperia 10 VI’da yine bu görüntü oranını tercih etti. Snapdragon 6 Gen 1 işlemci ve 8 GB RAM ile gelen telefonda özel telefoto kameradan vazgeçilmiş olması dikkat çekiyor.

Akıllı telefonda 6.1 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü OLED ekran bulunuyor. Bu ekranın yenileme hızı 120 Hz. Gorilla Glass Victus cam ekranı koruyor. 8 megapiksel ön kameraya sahip telefonun hoparlörleri daha yüksek ve net ses vadediyor. Xperia 10 VI’nın plastik çerçevesi ve arka panelinde yüzde 50 oranında geri dönüştürülmüş materyaller kullanılmış.

Xperia 10 VI’da 2x telefoto kameranın olmadığını daha önce belirtmiştik. Sony bu eksikliği optik görüntü sabitleme destekli 48 megapiksel çözünürlüklü ana kamerayla kapatmayı hedefliyor. 4K 30 fps video kaydı yapabilen ana kameraya 8 megapiksel çözünürlüklü ultra geniş açılı modül de eşlik ediyor.

sony xperia 10 vi

Akıllı telefon kutusundan Android 14 ile çıkıyor. Sony telefon için üç Android güncellemesi ve dört yıl güvenlik güncellemesi vadediyor. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 30W şarj destekli 5000 mAh pil veriyor. IP68 dayanıklılık sertifikasına sahip telefonda kulaklık jakı ve microSD kart yuvası da mevcut.

Sony Xperia 10 VI için ne kadar ödemek gerekiyor?

Xperia 10 VI için siyah, beyaz ve mavi olmak üzere üç renk seçeneği sunuluyor. Akıllı telefon, 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanıyla 399 avro fiyat etiketiyle haziran ayının ortalarında raflardaki yerini alacak.

İLGİLİ HABERLER