Ulaşım

Sony ve Honda birlikte elektrikli otomobil üretecek

Sony Vision-S

Sony ve Honda, birlikte elektrikli otomobil tasarlamak ve satmak için yeni bir şirket kurmaya hazırlanıyor. Anlaşma henüz tamamlanmasa da, tarafların bir mutabakat anlaşması imzaladığı belirtildi. Henüz adı belli olmayan şirketin bu yıl içinde kurulması ve ilk elektrikli otomobilini 2025’te satması planlanıyor.

Yeni şirketin tasarlayacağı ilk modelin üretimini Honda gerçekleştirecek. Sony ise yeni bir mobilite servisi platformu geliştirecek. İki şirketin ortaklığı Honda’nın otomobil üretimi ve pazarlamasındaki uzmanlığını ve Sony’nin görüntüleme sensörleri, telekomünikasyon ve eğlence alanındaki tecrübesini birleştirecek.

Sony CEO’su Kenichiro Yoshida, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Sony’nin amacı, dünyayı yaratıcılığın ve teknolojinin gücüyle dünyayı duyguyla doldurmak. Honda ile yaptığımız bu iş birliği, otomobil endüstrisinde uzun soluklu küresel deneyim ve tecrübeyi bir araya getirecek. Birlikte bu alanda devrim niteliğinde ilerlemeler kaydetmeyi sürdüreceğiz. Bizim vizyonumuz, mobilite alanını duygusal bir alan hâline getirmek. Mobilitenin emniyet, eğlence ve uyarlanabilirlik ekseninde gelişmesine katkıda bulunmak istiyoruz.”

Honda CEO’su Toshihiro Mibe ise yeni iş birliğini şu sözlerle değerlendirdi: “Yeni şirket mobilitenin dünya genelinde inovasyonuna, evrimine ve genişlemesine öncülük etmesi amacıyla kuruldu. Geniş kapsamlı ve iddialı bir yaklaşım çerçevesinde müşterilerimizin beklentisinin ve hayallerinin ötesinde bir değer yaratmayı hedefliyoruz. Honda’nın çevre ve emniyet konusundaki gelişmiş teknolojisini ve bilgisini, iki şirketin teknolojik gücüyle birleştirerek sunacağız. Sony ve Honda arasında pek çok kültürel benzerlik olsa da, teknolojik uzmanlık alanlarımız çok farklı. Bu nedenle yaptığımız iş birliğinin iki şirketin gücünü bir araya getirerek mobilitenin geleceği için büyük atılımlar sağlayacağına inanıyoruz.”

sony vision s-02 ve hondaSony ve Honda ortaklığı kulağa ilk etapta şaşırtıcı gelse de, Sony’nin otomotiv endüstrisine olan ilgisi biliniyor. CES 2020’de Vision-S isimli konsept otomobilini sergileyen Sony, CES 2022’de de Vision-S 02’yi gözler önüne çıkarmıştı. Sony, elektrikli otomobil çalışmaları için Sony Mobility isimli bir şirket kuracağını da duyurmuştu.

İLGİLİ HABERLER