Eğlence

Sony, PlayStation The Concert ile popüler oyun müziklerini canlı olarak sahneleyecek

sony playstation the concert

Sony, PlayStation The Concert adını verdiği dünya turunu duyurdu. Bu turda, The Last of Us, God of War, Ghost of Tsushima ve Horizon gibi popüler oyunların müzikleri canlı olarak sahnelenecek.

Daha önce benzer şekilde gerçekleştirilen video oyun konserlerinden biri olan The Legend of Zelda: Symphony of the Goddesses, 2012’den 2017’ye kadar sürmüştü. Bu yeni etkinlik ise PlayStation’un 30. yıl dönümüne denk geliyor.

Sony Interactive Entertainment İçerik İletişimi Kıdemli Direktörü Sid Shuman, yaptığı açıklamada bu turnenin amacını şu sözlerle dile getirdi: “30 yıl boyunca sadece oyuncuları büyüleyen değil, aynı zamanda muhteşem ve etkileyici müzikleriyle de kutlanan oyunlar yaptık.” PlayStation The Concert, bu mirası kutlamak amacıyla hazırlanıyor.

Sony PlayStation The Concert turuna Nisan 2025’te başlayacak

PlayStation The Concert turu, 15 Nisan 2025’te Dublin’de başlayacak. Ardından Paris, Oslo, Londra ve Budapeşte gibi Avrupa şehirlerine uğrayacak. Sony, konserin ABD ve diğer bölgelere de gitmesini planlıyor ve etkinliğin dünya çapında 200’den fazla lokasyonda gerçekleşmesi bekleniyor.