Eski ve mevcut Sony çalışanlarının bir kısmı, şirketi çalışanlarının kişisel verilerini koruyamadığı gerekçesiyle dava etti. Kaliforniya’da bir bölge mahkemesinde açılan bu davaya 2004 ve 2007 yılları arasında Sony Pictures bünyesinde çalışan ve kimlik hırsızlığına karşı koruma için halihazırda yıllık 700 dolar harcayan Michael Corona öncülük ediyor. Sony mevcut çalışanlarına kimlik hırsızlığı takip hizmeti sunsa da, sızıntıdan etkilenen Corona gibi pek çok çalışan bu hizmet için ceplerinden ödeme yapmak zorunda.
Mahkemeye sunulan şikayet dilekçesi oldukça dramatik bir girişe sahip. Dilekçede sanal saldırı “Epik bir kabus, gerçek hayattan daha çok sinematik hayata uyan bir gerilim eski ve yeni Sony çalışanları için yavaşlatılmış gösterimde ortaya çıktı.” Sony’nin yıllardır uyarı vermesine rağmen sistemi için gerekli güvenliği sağlamadığını belirten davacılar, şirketin riski kabul eden bir iş kararı verdiğini öne sürdüler. Sony’nin saldırının gerçekleşmesinden sonra da çalışan bilgilerini korumak için gerekli önlemleri almadığı da davacıların iddiaları arasında bulunuyor.
Davada özellikle eski ve yeni Sony çalışanlarına ait 47 bin sosyal güvenlik numarasının sızması ve bu sızıntının sanal saldırıdan bir hafta sonra gerçekleşmesi üstünde duruluyor.