Teknoloji

Sony’nin en iyi ANC kulaklık modelleri, Google Find My Device desteği aldı

sony wh-1000xm5

Sony, en üst düzey kablosuz kulak içi WF-1000XM5 ve kulak üstü WH-1000XM5 kulaklıklarına, LinkBuds Hoparlör ile tanıttığı yeni özellikleri ve Google’ın Find My Device ağıyla uyumluluğu getiren bir yazılım güncellemesi yayınladı. Bu sayede, kaybolmaları durumunda cihazların bulunması kolaylaşabilir.

Sony, birkaç gün önce yenilenmiş LinkBuds kulaklık serisini tanıtmış ve yeni bir kablosuz hoparlör piyasaya sürmüştü. Bu yeni hoparlör, Auto Switch özelliğiye dikkat çekiyor. Auto Switch, kullanıcıların kablosuz kulaklıklarını kullanmayı bıraktıklarında, hoparlörün devreye girerek çalma işlemini devralmasını sağlıyor. Şu anda, yalnızca beş Sony kablosuz kulaklık modeli Auto Switch özelliği ile uyumlu ve bu modeller arasında WH-1000XM5 ve WF-1000XM5 de yer alıyor. Bu özellik, yeni yazılım güncellemelerinin yüklenmesiyle etkinleştiriliyor.

Yeni yazılım güncellemeleri, aynı zamanda bu hafta kullanıma sunulan Sony’nin yeni Sound Connect uygulamasını gerektiriyor. Bu uygulama sayesinde Google’ın Find My Device ağı üzerinden her iki cihazın da yerinin daha kolay bulunması mümkün olabiliyor. Ancak Sony, bu özelliğin yalnızca “dedike Klasik Ses bağlantısı sırasında” kullanılabildiğini belirtiyor. Sony, bu konuda daha fazla ayrıntı vermese de bu açıklama, kulaklıklar kapalıyken ya da Android cihaza aktif bir şekilde bağlı olmadığında yalnızca son bilinen konumun gösterilebileceğini veya düşük gecikmeli bağlantı gibi diğer Bluetooth modları kullanılırken Find My Device desteğinin aktif olmayabileceğini ima ediyor.

WH-1000XM5 kulaklıklar için gelen 2.3.1 sürüm güncellemesi, güvenlik özelliklerini iyileştirirken, WF-1000XM5 kulak içi kulaklıklar için yayınlanan 4.0.2 sürümü, “Google Fast Pair ile LE Audio öncelikli bağlantı” desteğini ekliyor. Bu yenilik, Android cihazlarla eşleştirme sürecini daha da kolaylaştırıyor.

Sony iki kulaklığı da daha işlevsel hale getiriyor

Sony’nin sunduğu bu yeni güncellemeler iki modeli de daha işlevsel hale getiriyor. Özellikle cihazların kaybolma riskini en aza indirmeyi hedefliyor. Find My Device ağına entegre olan bu yeni sistem, kullanıcıların cihazlarını ev dışında kaybetmeleri durumunda bile takip edebilmelerini sağlayacak. Ayrıca Auto Switch ve Google Fast Pair gibi özelliklerle kullanıcı deneyimi daha da geliştirilmiş durumda.