Teknoloji

Snapdragon Dev Kit 2024 ile geliştiricilere Arm ve Windows deneyimini en güçlü haliyle yaşatacak

snapdragon dev kit 2024

Qualcomm geliştiriciler için hazırladığı 2024 model Snapdragon Dev Kit isimli bilgisayarını gözler önüne çıkardı. Yeni Snapdragon PC, yüksek işlemci gücünü ve yapay zeka yeteneklerini geliştiricilere sunuyor.

Yeni Snapdragon Dev Kit, Qualcomm’un en yeni Snapdragon X Elite çiplerini beraberinde getiriyor. Bu çiplerden birinin 4.6 TFLOP GPU’ya sahip olacağı belirtiliyor. 32 GB LPDDR5x RAM, 512 GB NVMe depolama alanı, çok sayıda giriş ile gelen bilgisayar, Mac mini ile aynı alanı kaplıyor.

Neredeyse 1 kilogram ağırlığındaki bilgisayar şeffaf ve siyah renk seçeneğiyle sunuluyor. Ancak satılacak ürünlerin çoğunlukla siyah olacağını belirtmek gerekiyor Wi-Fi 7, Bluetooth 5.4 desteğiyle gelen bilgisayar aynı anda üç tana 4K monitörü çalıştırıyor.

snapdragon dev kit 2024

Üç adet USB 4.0 Type-C girişi, bir çift USB 3.2 Type-A girişi, ethernet, 3.5 mm ses jakı ve HDMI girişi de kullanıcıları bekliyor. Birden fazla monitör kullanmak isteyenlerin en az bir adet USB-C kablosu veya adaptörü takması gerekiyor. Snapdragon Dev Kit, 180W AC adaptörüyle geliyor.

snapdragon dev kit 2024

Snapdragon Dev Kit 2024 herkese satılmayacak

Qualcomm yeni Dev Kit için başvuruları bir form aracılığıyla alıyor. Herkesin bu ürüne ulaşamayacağını belirtmekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER