ManşetlerTeknoloji

Galaxy S25, Snapdragon 8 Gen 4 sayesinde güçlü bir oyun telefonu olacak

galaxy s25 snapdragon 8 gen 4

Samsung, teknoloji dünyasının şimdiden merakla beklemeye başladığı Galaxy S25 modelini önümüzdeki yılın başlarında tanıtmaya hazırlanıyor. Bu yeni cihaz, baştan sona yenilenmiş bir tasarımı ve güçlü donanım özellikleriyle öne çıkacak gibi görünüyor. Piyasaya sürülmesi planlanan Galaxy S25, hem tasarımı hem de teknik özellikleriyle Samsung’un amiral gemisi serisinde önemli bir dönüm noktasını temsil ediyor. Özellikle Snapdragon 8 Gen 4‘ün oyun tarafındaki yüksek performansıyla güçlü bir oyun telefonu olması bekleniyor.

Galaxy S25, tasarım anlamında büyük bir yenilenmeye gitmeye hazırlanıyor. Ancak kullanıcıları asıl heyecanlandıran, cihazın güç merkezini oluşturacak olan çipset seçenekleri. Güvenilir kaynaklardan alınan bilgilere göre, Galaxy S25 bazı bölgelerde Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 4 çipseti ile, diğer bölgelerde ise Samsung’un kendi üretimi olan Exynos 2500 çipseti ile gelecek. Türkiye’de, Galaxy S24 Serisi’nde gördüğümüz gibi bir ayrım da söz konusu olabilir. Yani, Galaxy S25 Ultra’yı Qualcomm çipsetiyle görebiliriz.

Snapdragon 8 Gen 4’ün oyun tarafındaki gücüne dair işaretler

Snapdragon 8 Gen 4, özellikle grafik performansında sıra dışı bir güç sunuyor. Digital Chat Station gibi güvenilir sızıntı haber kaynaklarına göre Snapdragon 8 Gen 4’ün GPU’su, oldukça yüksek grafik talebi olan Genshin Impact oyununu bile yerel 1080p çözünürlükte sorunsuz çalıştırabilecek kadar güçlü. Oyun şu anda varsayılan olarak 720p çözünürlükte çalıştırılıyor ve birçok telefon en yüksek grafik kalitesinde bile 60fps çerçeve hızını korumakta zorlanıyor.

Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 4’ün geliştirme sürecini hızlandırmış gibi görünüyor ve çipsetin 1 Ekim 2024 tarihinde piyasaya sürülmesi hedefleniyor. Yeni amiral gemisi çip, TSMC’nin 3nm üretim süreci kullanılarak üretilecek ve Qualcomm’un özel CPU çekirdeği Oryon’u içerecek. Bu CPU çekirdekleri zaten ARM Windows dizüstü bilgisayarları için üretilen Snapdragon X Elite çipinde kullanıldı. Şirket, Snapdragon X Elite‘in performansını zaten göstermiş olduğundan, Snapdragon 8 Gen 4’ten de etkileyici bir performans bekleyebiliriz. Tek belirsizlik, çipin güç verimliliği ile ilgili. Bazı söylentiler, Snapdragon 8 Gen 4’ün Snapdragon 8 Gen 2 ve Snapdragon 8 Gen 3 kadar verimli olmadığını iddia ediyor.

Yeni tasarım ve yüksek performansının yanı sıra, Galaxy S25’in iyileştirilmiş kamera sensörleriyle gelmesi de bekleniyor. Samsung’un bu yeni modeliyle mobil fotoğrafçılıkta yeni bir sayfa açması ve kullanıcı deneyimini bir üst seviyeye taşıması öngörülüyor.

Galaxy S25, Snapdragon 8 Gen 4 çipseti sayesinde oyun ve uygulama performansında yeni bir çağın kapılarını aralayabilir. Bu yenilikçi çipset, özellikle grafik yoğun oyun ve uygulamalar için kullanıcıların beklentilerini fazlasıyla karşılayacak bir performans sunacak. Bu heyecan verici gelişmeler, Samsung severlerin 2025 yılının başlarını iple çekmesine neden oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER