Teknoloji

Snapchat mesajların yanına reklam yerleştirmeye başlıyor

snapchat ipad

Snapchat, ana Sohbet sekmesinde artık reklamlara yer verdiğini duyurdu. “Sponsorlu Snap’ler” olarak adlandırılan bu reklamlar, birkaç aydır test ediliyordu ve şimdi daha geniş bir kullanıcı kitlesine sunuluyor.

Sponsorlu Snap’ler, uygulamadaki mesajlar arasında görünecek ancak şirket, bu reklamların normal mesajlardan “görsel olarak farklı” olacağını belirtti. Kullanıcılar, açılmamış reklamların zamanla Sohbet sekmesinden kaybolacağını bilse de, açılan reklam mesajlarına metinle yanıt verebilir veya daha fazla bilgi için bir bağlantıya tıklayabilirler.

Bu reklam içerikleri, tam ekran dikey videolar şeklinde sunuluyor ve Snapchat, bu yeni reklam formatı için ilk iş birliğini Disney ile yaptığını açıkladı. Henüz test aşamasında olan bu özellik, özellikle Disney içerikleri ile ilk kez kullanıcıların karşısına çıkacak. Eğer Sohbet sekmenizde “Agatha All Along” gibi reklamlar görmeye başlarsanız, Snapchat’e geri bildirimde bulunmaktan çekinmeyin.

Reklamlardan hoşlanmadığımız bir gerçek, ancak gözlerimizi sponsorlu içeriklerden uzak tutmanın giderek zorlaştığını kabul etmeliyiz. Snapchat, 850 milyonun üzerinde kullanıcıya sahip olmasına rağmen bu büyük kitleyi kazanca dönüştürmenin etkili bir yolunu henüz bulabilmiş değil. 850 milyon kişiden yalnızca 11 milyonu Snapchat+ aboneliğine kayıtlı durumda, bu da şirketin farklı gelir modelleri arayışında olduğunu gösteriyor. Sponsorlu Snap’lerin ne kadar rahatsız edici veya göze batıcı olacağını zaman gösterecek.

Snapchat başka bir yenilik duyurdu

Snapchat’teki tek yenilik bu değil. Şirket, “Snap Haritası”na sponsorlu yerleri ekleyen yeni bir özellik olan “Öne Çıkan Mekanlar”ı da duyurdu. Bu yeni program, McDonald’s ve Taco Bell ile başlayacak.