Teknoloji

Snapchat mesajların yanında reklam göstermeye başlayacak

snapchat trump

Snapchat CEO’su Evan Spiegel’in açıklamasına göre, Snapchat yakında arkadaşlarınızdan gelen sohbet dizilerinin yanına sponsorlu mesajlar yerleştirmeyi “denemeye” başlayacak.

Markaların “Sponsorlu Snap” olarak adlandırılan bu mesajları, Snapchat’in ana Sohbet sekmesinde okunmamış mesajlar olarak görünecek. Bu da, arkadaşlarınızdan gelen mesajların üstünde yer alacakları anlamına geliyor ve kullanıcılar bu mesajlarla etkileşime geçene kadar orada kalacaklar. Snap, uygulamanın en çok kullanılan bu kısmında ilk kez reklam gösterecek.

Şirket çalışanlarına gönderilen ve aynı zamanda internet sitesinde yayımlanan bir notta Spiegel, Sponsorlu Snap’lerin “bildirim göndermeden” görüneceğini ve bu mesajların açılmasının zorunlu olmadığını belirtti. Ancak, bu Sponsorlu Snap’lerin açılmadan silinmesinin ne kadar kolay olacağı ya da bunun mümkün olup olmayacağı belirsizliğini koruyor. Snap, Spiegel’in notunun ötesinde yorum yapmayı reddetti.

Spiegel, “Sponsorlu Snap’ler, reklamverenlerin Snapchat topluluğuyla görsel olarak iletişim kurmasına olanak tanıyarak Snapchat’in temel işlevselliğini reklamverenler için erişilebilir hale getiriyor” dedi ve şunları ekledi: “Her zamanki gibi arkadaşlarınızla yaptığınız sohbetler gizlidir ve reklam amacıyla kullanılmaz.”

Snap’in bu kararı neden şimdi aldığını anlamak için şirketin hisse fiyatına bakmak yeterli. Şirketin hisse fiyatı tüm zamanların en düşük seviyelerine yakın seyrediyor. Snapchat, dünya genelinde aylık 850 milyon kullanıcıya ulaşmasına rağmen, reklam gelirleri Meta gibi en büyük rakiplerine kıyasla hâlâ çok küçük. Ayrıca, Snap hâlâ kârlı değil.

Snapchat’in 13. yıl dönümüne denk getirilen notta Spiegel, “Dijital reklam işimizin büyümesi, uzun vadeli gelir potansiyelimizin en önemli faktörlerinden biridir ve yatırımcılar, daha hızlı büyümediğimiz için endişeleniyor” dedi. Spiegel ayrıca, Snapchat’in Harita sekmesinde reklamverenlerin belirli mekanları öne çıkarması için de yeni bir ödeme sistemi başlatacaklarını duyurdu. Bu bölümde kullanıcılar arkadaşlarının bulundukları yerleri görebiliyor.