Teknoloji

iPhone kilit ekranından Snapchat kamerasına hızlı erişim artık mümkün

snapchat iphone

iPhone kullanıcıları için Snapchat, bu hafta hızlı bir şekilde fotoğraf çekme imkânı sunan yeni bir özelliği kullanıma sunuyor. iOS 18 veya daha yeni sürümleri kullanan iPhone’larda, kilit ekranının alt kısmındaki el feneri veya yerel kamera kısayolları, artık Snapchat kamerası kısayolları ile değiştirilebilecek.

Bu yeni kısayollar sayesinde, Snapchat kamerasına tek bir dokunuşla doğrudan kilit ekranından erişim sağlanabiliyor ve anlık karelerin kaçırılmasının önüne geçiliyor. Ancak, bu mod yalnızca “Kamera Modu” olarak çalıştığı için fotoğraf çekilebiliyor, ancak çekilen fotoğrafları düzenlemek veya göndermek için cihazın kilidinin açılması gerekiyor.

Bu özelliği ayarlamak için kullanıcıların kilit ekranına uzun süre basmaları, ardından “Özelleştir” seçeneğine dokunmaları ve kilit ekranındaki varsayılan seçeneklerden birini değiştirmeleri gerekiyor. Bu özellik, Snapchat widget’larını kilit veya ana ekrana ekleme, iPhone 15/16 modellerinin “Action” tuşunu doğrudan Snapchat’i açacak şekilde özelleştirme veya iPhone 16’nın yeni Kamera Kontrolü ile Snapchat’i başlatma gibi diğer seçeneklerle de uyumlu olarak kullanılabiliyor.

snapchat iphone

Snapchat bu özelliği iPhone kullanıcılarına sunan tek uygulama değil

Apple’ın haziran ayında düzenlediği WWDC etkinliğinde tanıtılan bu özellik, Google’ın birkaç yıl önce Pixel 6’da tanıttığı “Snap için Hızlı Dokun” özelliğine benzer bir yenilik olarak öne çıkıyor. iOS 18’in Eylül ayında yayınlanmasından bu yana, Halide gibi diğer alternatif kamera uygulamaları da bu özelliği desteklemeye başladı.

Snapchat yeni kilit ekranı entegrasyonuyla iPhone kullanıcılarına daha hızlı fotoğraf çekme imkanı tanırken, bu özelliğin yaygınlaşmasıyla kullanıcı deneyiminin önemli ölçüde iyileşmesi bekleniyor.