ManşetlerTeknoloji

Snapchat 13 yılın ardından iPad için yerel destek sunuyor

snapchat ipad

Snapchat 2011’de iOS kullanıcılarıyla buluşmuştu. Ancak uygulama o zamandan bu yana sadece iPhone desteğine sahipti. Öte yandan iPad kullanıcıları, iPhone uygulamasını yalnızca etrafında büyük siyah çerçeveler olacak şekilde çalıştırabiliyordu. 13 yılın ardından Snapchat sonunda iPad için yerel destek sunuyor.

Snapchat’in iOS uygulamasının en son sürümü iPad desteğini etkinleştiriyor. Bu, uygulamanın artık iPadOS’te tam ekran çalıştığı anlamına geliyor. Şirket, güncellemenin yayın notlarında “Hâlâ bildiğiniz ve sevdiğiniz Snapchat, ancak bu sefer büyük ekranda” ifadesini kullanıyor.

Ancak, Snapchat’in uygulamasını tabletler için tam olarak optimize etmek için vakti olmadığı anlaşılıyor. Bunun nedeni, en azından şimdilik, yalnızca portre modunda çalışabilmesi. Uygulamayı yatay modda kullanmanın bir yolu yok. iPad arayüzü de bu ilk sürümde biraz sorunlu görünüyor.

Snapchat iPad desteği dışında yenilikler de yapıyor

Snapchat bu yılın başlarında uygulamasına birçok AI tabanlı özellik ekledi. Bunlar arasında hatırlatıcılar oluşturmak veya geri sayım başlatmak için doğrudan sohbette “My AI” ile konuşma seçeneği de yer alıyor. Kullanıcılar ayrıca yapay zekânın yardımıyla Bitmoji avatarları da oluşturabiliyor.