Teknoloji

Snapchat’in AR lensleri Google Chrome eklentisiyle masaüstüne geri dönüyor

snapchat ar

Snapchat artırılmış gerçeklik (AR) lenslerini de barındıran masaüstü kamera uygulamasının fişini geçtiğimiz yıl çekmişti. Ancak şirket masaüstü sevdasından vazgeçmemiş gibi görünüyor. Snapchat AR lenslerini bu sefer bir Google Chrome eklentisiyle masaüstüne taşıyor.

Chrome için Snapchat Kamera adını taşıyan eklenti, artırılmış gerçeklik lenslerini doğrudan web kamerasında etkinleştirebiliyor. Daha sonra bunları video görüşmeleri, canlı yayınlar, video kayıtları vb. için kullanmak mümkün oluyor. Önceki masaüstü uygulamasından farklı olarak lensleri kullanmak için bir Snapchat hesabıyla oturum açmak gerekiyor. Oluşturulan özel lensler de kullanılabilecek.

Lenslerin Chrome’a gelmesi kullanıcılara biraz daha fazla esneklik sağlayacaktır. Ancak bu lenslerin masaüstünden tamamen kaybolmadığını da belirtmekte fayda var. Microsoft Teams’te geçtiğimiz yıldan bu yana filtreler kullanılabiliyor.

Snapchat AR lenslerini kimliğine yerleştirdi

AR lensleri uzun zamandır Snapchat’in kimliğine yerleşmiş durumda. Bunlar, geçici görsel mesajların erken satış noktasının yanı sıra uygulamanın öne çıkmasına yardımcı olan en önemli özellikleri arasında yer alıyor. Bu nedenle Snap’in bunları mümkün olduğu kadar çok alanda kullanması mantıklı bir tercih olarak değerlendirilebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER